Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 60 uhićenih

Velika akcija Interpola u susjedstvu: Dvojica uhićenih zbog sumnje da su dio međunarodne kriminalne skupine

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Srpska policija priopćila je u ponedjeljak da je uhitila dvojicu srbijanskih državljana osumnjičenih za pomaganje u krijumčarenju Kubanaca prema Španjolskoj kao dio međunarodne kriminalne skupine

Dvojica srbijanskih državljana uhićena su u višemjesečnoj istrazi u suradnji sa Španjolskom, Interpolom i Europolom, priopćilo je srpsko Ministarstvo unutarnjih poslova. Osumnjičenici se u Srbiji terete da su organizirali ilegalno prebacivanje najmanje 53 osobe u susjedne zemlje, Sjevernu Makedoniju ili BiH, i dalje u Španjolsku, navodi se u priopćenju.

Policije iz pet država sudjelovale su u razbijanju interkontinentalne kriminalne mreže trgovaca ljudima, koja je švercala migrante iz Kube u zemlje Europske unije, prenosi Nova.rs.

Pročitajte i ovo Ilustracija Budite oprezni! Stiže grmljavinsko nevrijeme s jakim vjetrom i tučom, upaljen narančasti alarm. Meteorolog poručuje: "To znači da je vrijeme opasno"

O akciji se oglasio i Europol koji je objavio da su migranti plaćali po 9.000 eura kriminalcima, pa je ukupna zarada osumnjičenih bila oko 45 miliijuna eura. Više od 5.000 Kubanaca ilegalno je ušlo u članice europskog bloka preko Srbije pod krinkom da su u toj zemlji bili kao turisti.

Prvi korak bio bi let s Kube u Srbiju, što je znatno olakšano od travnja kada su ukinute potrebne vize za takvo putovanje. Migranti bi onda ilegalno došli do Grčke, odakle su avionima letjeli uglavnom u Španjolsku. Organizacija je bila vrlo sposobna i prilagodljiva svim uvjetima, izvijestila je policija.

Pročitajte i ovo Brijuni nesreća u Nacionalnom parku Detalji tragedije na Brijunima: Umrlo dijete (2), svjedoci potreseni - "Trudna majka krenula je za njim, otac se bacao i vrištao..."

Istraga koju su koordinirale međunarodne policijske organizacije Europol i Interpol, dovela je do uhićenja 62 osobe, od kojih je 25 kubanskih državljana. Članovi mreže krijumčara ljudi, koristili su aplikaciju za izmjenu poruka i reklamiranje svojih ilegalnih poslova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene