Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako je pobjegao?

Vekarić o bijegu Vučurevića: Mene uvijek legitimiraju na granici!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenik srbijanskog tužitelja za ratne zločine Bruno Vekarić izjavio je kako ''treba vidjeti tko je odgovoran zato što je ratni gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević uspio napustiti Srbiju, unatoč tome što mu je to bilo zabranjeno nakon što je pušten da se brani sa slobode'

Vekarić je, u izjavi novinarima pred početak regionalne konferencije o suđenjima za ratne zločine u Beogradu, kazao kako je odluka o Vučureviću upravo trebala biti donesena te da treba vidjeti tko je zaista odgovoran za to što je Vučurević 'tako odšetao iz zemlje''.

'Kada ja hoću izići iz zemlje, ne znam kako bih izišao a da me nitko ne legitimira, uvijek me pitaju 'gdje ste krenuli', a Vučurevića ne pitaju 'gdje ste krenuli' , kazao je Vekarić.

Govoreći o procesu izručenja Vučurevića, koji je bio u tijeku, on je podsjetio kako su srbijanski pravosudni organi donijeli odluku da su ispunjeni uvjeti o izručenju i Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, dodavši kako je to sada druga tema. Ratnom gradonačelniku Trebinja Božidaru Vučureviću u ponedjeljak je, nakon što je tijekom vikenda iz Srbije prebjegao u Trebinje, određen pritvor zbog nepoštivanja obveze javljanja sudu u Beogradu dva puta tjedno.  (Hina)


 

Pročitajte i ovo Julian Assange Odluka 20. svibnja Odgođeno izručenje Juliana Assangea SAD-u: "Tražimo ova jamstva" Prosvjed za Juliana Assangea Oslobodite Juliana Assangea Osnivač WikiLeaksa nije došao pred suce, prosvjednici traže njegovo oslobađanje: "Julian Assange je heroj"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene