Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslano pismo

Vatikan rekao 'NE' vidjelicama iz Međugorja u SAD-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nekoliko američkih župa najavljene su propovijedi vidjelica iz Međugorja. No, sve zaustavlja Vatikan. Naime, Sveta stolica još ne priznaje Međugorje kao mjesto ukazanja, već samo kao mjesto okupljanja i pobožnosti.

Vatikan je krajem listopada poslao pismo Katoličkoj biskupiji u Americi u kojem ih podsjećaju da Vatikan nikada nije priznao ukazanja u Međugorju, te najstrože zabranjuju propovijedanja vidjelica iz Međugorja u američkim crkvama, donosi Catholic News Service. U pismu kojeg potpisuje apostolski nuncij Carlo Maria Vigano posebno je izdvojen vidjelac Ivan Dragičević koji bi tijekom studenoga trebao održati propovijedi u nekoliko američkih župa, a osim propovijedi najavljeno je kako će Dragičević doživjeti i ukazanja.

Pročitajte i ovo U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik - 1 Sve više stranih radnika U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik: "Veliki su procesi pred nama" Dijete, ilustracija Zlostavljano najmanje 4815 djece Portugalska crkva isplatit će odštete žrtvama seksualnog zlostavljanja

>> Vidjelica Vicka za Novu TV otkrila što misli o događaju u Međugorju

'Kao što vam je dobro poznato, Kongregacija za nauk vjere trenutno istražuje nekoliko aspekata fenomena Međugorja. Podsjećam vas na izjave bivših jugoslavenskih biskupa koji nisu mogli utvrditi da su se ukazanja zaista dogodila. Stoga, kako bismo izbjegli skandale i zbunjenost, nadbiskup Muller traži da biskupi budu o ovome informirani što prije', napisao je Vigano.

>> Međugorje korak do priznanja: Odluka Vatikana bi se mogla znati već ove godine?

Trenutno je nepoznato je li slično pismo upućeno i Katoličkoj biskupiji u Italiji gdje su zadnjih godina redovito propovojedi držale vidjelice Marija Pavlović Lunetti, Vicka Ivanković Mijatović i Mirjana Dragičević Soldo.

Sveta stolica još ne priznaje Međugorje kao mjesto ukazanja, već samo kao mjesto okupljanja i pobožnosti. Papa Franjo imat će zadnju riječ i kada je u pitanju konačan status Međugorja u kojem svake godine oko milijun ljudi traži duhovno ispunjenje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene