Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dolazi Barack Obama

Colorado: Najmlađa žrtva imala 6 godina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je uspješno deaktivirala dvije eksplozivne napravu u stanu Jamesa Holmesa koji je jučer ubio je 12 i ranio 58 osoba u suludoj pucnjavi u Coloradu. Najmlađa žertva imala je 6 godina.

Policija je iz stana Jamesa Holmesa uklonila sve potencijalno opasne naprave, deaktivirala bombe, a pronađeni uzorci poslani su na analizu, piše CNN. Dodaju da je najmanje 26 osoba i dalje hospitalizirano, a njih 9 je u kritičnom stanju. Najmlađa žrtva imala je samo 6 godina. Svoj dolazak u Colorado najavio je Barack Obama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Što su otkrili američki novinari: Ubojica na premijeri Batmana i muškarac u sudnici nisu ista osoba?! Slika nije dostupna 24-godišnjak uhićen Prva fotografija osumnjičenog za pokolj na premijeri Batmana

'Američki predsjednik Barack Obama u nedjelju će posjetiti Auroru, u Coloradu, gdje će se sastati s obiteljima žrtava pokolja u kinu u petak', priopćila je sinoć navečer Bijela kuća.

Podsjetimo, na ponoćnoj premijeri Batmana, muškarac odjeven u dugi kaput upao je u dvoranu kroz izlaz za nuždu te bacio suzavac, stavio gas masku i počeo pucati po posjetiteljima. Nakon toga je uslijedila i eksplozija. Policija ga je uhitila na parkiralištu.

Holmes je ubio 12 i ozlijedio 58 osoba. Među žrtvama je bilo i djece, najmlađe u dobi od tek 3 mjeseca.

>> Prva fotografija osumnjičenog za pokolj na premijeri Batmana

>> Otac bebe: 'Samo smo htjeli pogledati Batmana s djecom'

Nakon što su još jučer evakuirali cijelu zgradu u kojoj se nalazi stan u kojem je Holmes živio istražitelji se spremaju na ulazak. Osim te, evakuirane su još četiri okolne zgrade. Procjenjuje se kako je evakuirano na stotine ljudi.

Holmes je naime, policiji rekao kako je u jednoj sobi u stanu postavio zamke i eksploziv, pa su odgodili ulazak i prvo u stan poslali robote koji su sve snimili kamerama. 'Problem je kako sigurno ući u taj stan. Ja osobno nisam nikad vidio ništa slično onom što sam vidio na snimljenim materijalima', kazao je šef policije Dan Oates. 'Tamo ima strašno puno žica, okidača, detonatora, staklenki prepunih municije, staklenki prepunih nekakvih tekućina i slično. Velik nam je izazov tamo ući, a da smo potpuno sigurni'.

Ni policija još nije sigurna gdje je sve točno lociran eksploziv, no velik dio se nalazi i u dnevnoj te dijelu stana koji vodi u kuhinju. Jedna od naprava navodno izgleda kao improvizirani napalm.

'Prvo moramo osigurati područje', rekla je okupljenim novinarima glasnogovonica policije Cassidee Carlson. 'Za sada je najveća prijetnja jedna eksplozivna naprava. Možda ćemo morati izazvati kontroliranu detonaciju koja će biti vrlo glasna. Postoji i mogućnost da dođe do požara'.

Policija je izvijestila kako su uspješno detonirali prvu eksplozivnu napravu u Holmesovu stanu u Aurori koja je trebala eksplodirati kada netko uđe u stan i stane na žicu. U stanu ima još takvih naprava, no policija za sada ne želi iznositi detalje.

Prije detoniranja čule su se tri jake eksplozije. 'Kontrolirana detonacija je bila uspješna', kazala je Carlson. 'No još imamo puno posla u stanu'.

Policija je detonirala vlastitu eksplozivnu napravu kako bi testirali hoće li eksplodirati još neka od naprava. U stanu je navodno bilo i 30-ak međusobno povezanih, improviziranih naprava. Bile su razasute po podu.

Oko 11:40 sati po lokalnom vremenu policija je izvijestila kako je uspješno deaktivirala i drugu eksplozivnu napravu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene