Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokolj u kinu u Denveru

Otac bebe: 'Samo smo htjeli pogledati Batmana s djecom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladi otac i majka ispričali su kako su pobjegli iz kina sa svojom 4-mjesečnom bebom nakon što je James Holmes počeo pucati u kinu u predgrađu Denvera.

24-godišnji student medicine ubio je 12 i ranio 58 osoba u suludoj pucnjavi u predgrađu Denvera Aurori. Na ponoćnoj premijeri Batmana, muškarac odjeven u dugi kaput upao je u dvoranu kroz izlaz za nuždu te bacio suzavac, stavio gas masku i počeo pucati po posjetiteljima. Nakon toga je uslijedila i eksplozija. Policija ga je uhitila na parkiralištu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Što su otkrili američki novinari: Ubojica na premijeri Batmana i muškarac u sudnici nisu ista osoba?! Slika nije dostupna 24-godišnjak uhićen Prva fotografija osumnjičenog za pokolj na premijeri Batmana

>> Prva fotografija osumnjičenog za pokolj na premijeri Batmana

>> POGLEDAJTE kaos i paniku nakon masakra na projekciji Batmana

>> Novinarka preživjela masakr u Torontu, ali ne i pokolj u Coloradu

Jamie Rohrs i njegova zaručnica Patricia Legarreta, oboje 25-godišnjaci, otišli su u kino s 4-mjesečnim Ethanom i njegovom 4-godišnjom sestricom Azerijom. Uživali su u filmu kada je počela pucnjava.

'Beba je u tom trenutku bila u mojem naručju. Nastao je kaos. Ljudi oko nas su vrištali i padali na pod kao muhe, sve je bilo kao u nekom snu', ispričao je Rohrs.

Njegova zaručnica je lokalnim medijima ispričala kako je u nozi imala gelere, od butine pa skroz do zgloba. Dok je ležala na podu kina vidjela je svoju bebu na podu u blizini stepenica. Zgrabila je Etana i Azeriju i potrčala prema izlazu. 'Nisam ni pogledala svoju nogu dok nismo stigli na parkiralište. Nisam imala vremena razmišljati o ničem drugom nego o tome da spasim svoju djecu', rekla je Legarreta. 

Njezin zaručnik je za ABC rekao kako su nedavno preselili u Denver iz Novog Meksika te da nikako ne mogu vjerovati kakva se tragedija dogodila za vrijeme najobičnije projekcije u kinu. 'Nismo izašli van piti ili tulumariti, išli smo pogledati Batmana sa svojom djecom. Zaista ne mislite da biste na takvom mjestu mogli biti upucani'.

>> 'Da smo vidjeli ubojicu u lisicama, ne bi stigao do policijskog vozila'

Policijski načelnik Raymond Kelly je rekao kako je Holmes kosu obojao u crveno te da se policiji predstavio kao Joker, negativac iz Batmana. Policija je pronašla jurišnu pušku, sačmaricu i dva pištolja marke Glock koje je Holmes legalno kupio u posljednja dva mjeseca. Osim toga, legalno je putem interneta kupio više od 6.000 komada streljiva i to u lokalnim prodavaonicama oružja. Kupio je 3.000 metaka za Glock i 3.000 metaka za automatsku pušku.

Robert Holmes, otac ubojice, ukrcao se u avion u San Diegu u petak navečer i poletio za Denver. Policija ga je ispratila iz doma u Kaliforniji, a ubojičina majka, inače medicinska sestra, ostala je u kući s Jamesovom mlađom sestrom. Otac ubojice ništa nije želio komentirati, no obitelj je poslala priopćenje za javnost. 'Naša srca i misli su s obiteljima žrtava, njihovim rođacima i prijateljima. Molimo da mediji poštuju našu priovatnost u ovim teškim vremenima', stoji u priopćenju obitelji Holmes. 

Ovaj je događaj ponovno potaknuo raspravu o legalnosti nošenja oružja u Sjedinjenim Državama.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene