Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u tijeku

Užas u njemačkoj školi: Učenik nožem napao kolege, mediji objavili da ima mentalne probleme

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U njemačkoj školi dogodio se napad u kojem je jedan učenik nožem ozlijedio nekoliko svojih kolega, a kako navode tamošnji mediji 17-godišnji napadač ima mentalne probleme.

 

Napadač u školi u njemačkom gradu Wuppertalu, koji je u četvrtak ujutro u tamošnjoj gimnaziji ozlijedio četvero učenika, bolovao je od psihičkih poremećaja, javljaju njemački mediji.

 

Kako javlja javni servis WDR, direktorica gimnazije u kojoj se dogodio zločin roditelje je obavijestila da je napadač 17-godišnji učenik koji je bolovao od psihičke bolesti, ne navodeći detalje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Cure detalji Srbin koji je kajmakom ubio petero ljudi bio je veliki hit! Njegovu mljekaru posjećivao poznati političar, a otkrilo se da je bio nasilan prema supruzi i zaposlenicima

Policija je objavila kako je napadač "potpuno iznenada" nožem napao učenike koji su bili u njegovoj blizini, među kojima su bili i njegovi prijatelji, te da je na kraju sam sebe ubo nožem u prsa. Pozadina napada još je uvijek u potpunosti nejasna, navela je policija.

Dojava policiji o zločinu u gimnaziji u središtu grada uslijedila je malo prije 10 sati. U opsežnoj policijskoj operaciji koja je odmah uslijedila uspješno je evakuirana škola i osigurano cijelo područje, a policija je u prvim izvješćima navela kako da tijekom incidenta nije bilo pucnjave.

Pročitajte i ovo Dijete je zaprimljeno u osječku bolnicu zbog sumnje na trovanje u Osijeku Dijete se otrovalo u kupaonici, policija istražuje okolnosti

Mogao se vidjeti policijski helikopter kako kruži iznad škole, dok su brojni policajci s automatskim puškama bili među djelatnicima hitne pomoći na mjestu događaja.

Vlasti su navele da je uspostavljena kontakt točka za roditelje, centar za podršku. Mnogi učenici su izgledali vidno potreseni onim što se dogodilo dok su roditelji dolazili po njih.

U Njemačkoj su se posljednjih godina dogodilo nekoliko pokolja na školama, od kojih najteži 2022. u Erfurtu, kada je učenik vatrenim oružjem ubio 16 učenika.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene