Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MVPEI u Tokiju poručio Hrvatima

Uputa Hrvatima: Razmotrite mogućnost napuštanja Japana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo vanjskih poslova u Tokiju upozorava hrvatske državljane da pažljivo prati upute japanskih vlasti te da imaju u vidu mogućnost napuštanja ugroženih krajeva.

Naše ministarstvo na svojim internetskim stranicama hrvatskim državljanima u Tokiju savjetuje da pozorno prate sve obavijesti i upute japanskih vlasti kada je u pitanju postupanje u slučaju novih potresa, tsunamija i događaja u nuklearnim elektranama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uputili notu Sloveniji MVPEI oštro odbacuje slovenske navode Slika nije dostupna 20. ratifikacija Francuski Senat potvrdio Protokol o proširenju NATO-a na Hrvatsku

>> VIDEO: Loše vrijeme otežava spašavanje

>> Uživo iz Tokija: 'U središtu grada nema žive duše'

Ministarstvo poručuje hrvatskim državljanima na 'razmotre mogućnost privremenog napuštanja ugroženih područja'. Dodaje kako se ne preporučuje, osim u slučaju krajnje nužde, odlazak u katastrofom pogođena područja u sjeveroistočnom dijelu otoka Honshu.

Eduard Tripković Katayama, voditelj ureda hrvatske turističke zajednice u Tokiju, rekao je jučer za Dnevnik Nove TV, kako je situacija u glavnom japanskom gradu vrlo ozbiljna. Na mjestima gdje je inače u svako doba dana i noći sve vrvjelo ljudima, danas nema ni žive duše. 'Moja supruga otišla je na Tajvan, a i ja ću kroz dan - dva u Europu, odnosno, Hrvatsku', ispričao je Tripković. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene