Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Imat će jednak tretman'

Unuk 'Dragog vođe' stigao na dvogodišnji studij u Mostar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I službeno je potvrđeno da će se Kim Han-sol, unuk sjevernokorejskog diktatora Kim Jong-ila, iduće dvije godine skolovati na Koledžu ujedinjenog svijeta u Mostaru.

U prvoj izjavi za medije tinejdžer je izrazio zadovoljstvo što će boraviti u gradu na Neretvi.

Federalna televizija je prva u prostorijama internata UWC-a u Mostaru snimila 16-godišnjaka dok je objedovao te je dao kratku izjavu.

Pročitajte i ovo Policija u BiH, ilustracija Incident kod Mostara Navijače Zrinjskog optužili da su pretukli četvoricu bošnjačkih mladića: Udarili im u auto i izgurali ih s ceste Objavljena je snimka miniranja kamenoloma zbog kojeg je došlo do odrona miniranje kamenoloma VIDEO Pogledajte snimku zastrašujućeg odrona kod Mostara: Odnio je tri automobila

'Vrlo sam sretan ovdje i volim Mostar. Ovdje je dobra hrana, a i ljudi su vrlo ljubazni. Sve je dobro!', kazao je Kim Han-sol za FTV koji je izjavu emitirao jučer navečer.

U koledžu su pak poručili da će Kim imati jednake uvjete i tretman kao i sva djeca bez obzira na njegovo podrijetlo. Do sada su mediji samo nagađali da je Kim Han-sol unuk sjevernokorejskog vođe.

FTV doznaje od druge djece koja dolaze iz 30-ak zemalja svijeta i školuju se na ovom koledžu, na kojem se nastava odvija na engleskom jeziku, da je Kim Han-sol vrlo druželjubiv. Prije dolaska u BiH ovaj je mladić živio u Kini gdje je i dobio vizu za ulazak u BiH. On je u BiH stigao u srijedu sletjevši u Sarajevo redovitim zrakoplovom iz Beča.

Han-solov djed Kim Jong-il je jedan od posljednjih komunističkih diktatora u svijetu. Vođa Sjeverne Koreje je postao 1994. godine kada je naslijedio oca Kim Il-sunga. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene