128194
128194
128194
128194
128194

Unatoč prijetnjama Izraela irski brod krenuo prema Gazi

  • , 04.06.2010., 16:52
  • Autor:
  • komentara

Irski brod ‘Rachel Corrie’ sa stotinama tona humanitarne pomoći, koji pokušava probiti blokadu Pojasa Gaze, plovi prema odredištu i mogao bi u subotu ujutro stići do izraelske zone zabrane od 20 milja, objavili su organizatori.

 
 
 
 
Pustite pomoć Gazi (Foto: Reuters)

Pustite pomoć Gazi (Foto: Reuters)

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu zaprijetio je da brod neće uploviti, a glasnogovornica Pokreta za slobodnu Gazu Greta Berlin, koja je na brodu, rekla je da ‘Rachel Corrie’ plovi po planu i da se ne kani zaustaviti ni u jednoj luci na putu.

>> VIDEO: Prosvjedi ne prestaju, prema Gazi krenuo novi brod

>> Izrael objavio video, Turska rezultate istrage

>> 'Blokada Gaze smjesta mora biti ukinuta'

>> 'Napad na brodovlje za Tursku je kao napad 11. rujna'

Komentari s jedne i s druge strane upućuju da bi se mogao dogoditi nov sukob zbog trogodišnje izraelske blokade Pojasa Gaze u kojemu je na vlasti islamistički pokret Hamas, samo četiri dana nakon izraelskog napada na humanitarni konvoj za Gazu u kojemu je ubijeno devetero aktivista.

Na irskom brodu je dvadesetak putnika, među kojima su dobitnica Nobelove nagrade za mir Irkinja Mairead Mcguire i bivši zamjenik glavnog tajnika UN-a Denis Halliday. McGuire je rekla da se aktivisti na brodu neće opirati ako se izraelski vojnici ukrcaju i zauzmu ga. Brod prevozi invalidska kolica, lijekove i cement. (Hina)

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se