Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvije strane

Izrael objavio video, Turska rezultate istrage

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelska vojska je objavila video, kojeg su zaplijenili tijekom napada na turski brod u sastavu flotile međunarodne humanitarne pomoći za Gazu.

Tvrde da je video snimila sigurnosna kamera na brodu Mavi Marmara, koji se nalazio na mjestu napada u međunarodnim vodama. Video su obradile Izraelske obrambene snage (IDF), a pokazuje ljude na palubi broda.

Pročitajte i ovo Zapovjednik Islamske revolucionarne garde Hosein Salami Upozorio Izrael Iran poručio da je operacija Iskreno obećanje gotova i da su gađali dvije mete Olaf Scholz Duboko zabrinuti Nižu se osude iranskog napada na Izrael: "Ovo je novi korak u destabilizaciji regije"

IDF tvrdi da su se muškarci pripremali za dolazak izraelskih brodova. Obukli su prsluke za spašavanje, a neki su stavili i plinske maske, javlja Reuters. Muškarci na snimkama u rukama imaju i željezne šipke. Kako su se izraelski brodovi približavali, koji se ne vide na snimkama, ljudi na brodu su, prema tvrdnjama Izraelaca, počeli bacati različite objekte i pucati iz prački, a jedan je muškarac u ruke uzeo i šmrk.

>> VIDEO: Izraelci napali turski brod, najmanje 19 mrtvih

Autentičnost videa nije potvrđena. Izraelci tvrde da su njihovi vojnici pucali u samoobrani. Napad se dogodio u ponedjeljak i izazvao je jaku međunarodnu osudu.

Turska istraga: Žrtve napada ubijene mecima

Osam Turaka i jedan Amerikanac turskog podrijetla ubijeni su u izraelskom napadu na brodovlje. Svih devet žrtava ubijeno je mecima, objavila je novinska agencija Anadolija, citirajući izvješća stručnjaka i sudskih liječnika. Izvješće je sastavljeno u Institutu za sudsku medicinu u Istanbulu, gdje su tijela premještena iz Izraela. Sudski liječnici našli su tragove metaka u tijelima svih žrtava i ustanovili da je jedna od njih ubijena metkom iz neposredne blizine.

Istaknuli su da će točne okolnosti smrti biti bolje poznate kad se dovrše balistička ispitivanja koja bi trebala trajati oko mjesec dana. (Hina/A.V.)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene