Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbjeglička kriza

UN: Milijun LIbijaca treba našu pomoć!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od milijun ljudi, od kojih je dio napustio Libiju, a dio je ostao u zemlji, treba humanitarnu pomoć, priopćili su Ujedinjeni narodi.

Tu je brojku objavila UN-ova koordinatorica za humanitarnu pomoć Valerie Amos dok se izbjeglička kriza stvara oko granica Libije gdje je prošloga mjeseca izbila pobuna protiv 42-godišnje vladavine Moamera Gadafija. Amos je istaknula da je njezin prvi prioritet Misrata, grad pod kontrolom pobunjenika u kojemu živi 300.000 ljudi. Po izjavama stanovnika, grad su tijekom vikenda napale vladine snage tenkovima i raketama.

Pročitajte i ovo Rishi Sunak, britanski premijer Izglasan zakon Pala je odluka: Ujedinjeno Kraljevstvo tražitelje azila šalje u Ruandu, stigao odgovor UN-a Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo"

>> Evakuirani iz Libije utopili se na Kreti

'Humanitarnim organizacijama je potreban hitan pristup i to odmah', rekla je Amos.'Ljudi su ozlijeđeni i umiru i potrebna im je trenutačna pomoć. Pozivam vlasti da bez odgode omoguće pristup humanitarnim djelatnicima kako bi mogli pomoći u spašavanju života', kazala je. 'Također bi podsjetila sve uključene da osiguraju zaštitu civila'.



 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene