Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvaranje granica

'Ova epidemija zahtjeva mobilizaciju bez presedana'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ujedinjeni narodi i Svjetska zdravstvena organizacija obećali su u subotu nova sredstva za borbu protiv širenja epidemije ebole u Liberiji, koja prijeti tekovinama desetogodišnjeg mira u toj zemlji i baca sjenu na tu obljetnicu.

Susjedna Obala Bjelokosti u međuvremenu je objavila da zatvara svoje kopnene granice s dvije od triju zemalja u kojima traje zaraza, Liberijom i Gvinejom, što je mjera koja traje od petka kako bi se 'zaštitilo stanovništvo, uključujući i strance koji žive na teritoriju Obale Bjelokosti'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izvan kontrole Kronologija najopakije bolesti današnjice Slika nije dostupna Borba protiv ebole Liječnici bez granica: Epidemija svakim danom postaje sve teža

'Ta epidemije zahtijeva mobilizaciju bez presedana u svim dimenzijama', rekao je koordinator UN-a za borbu protiv ebole David Nabarro, koji je na turneji u zahvaćenim zemljama sa zamjenikom direktora WHO-a za zdravstvenu sigurnost Keijijem Fukudom.

Fukuda, koji je u petak upozorio da bi obuzdavanje epidemije moglo trajati između šest i devet mjeseci, obećao je da će WHO i partneri izgraditi dodatne medicinske centre oko Monrovije kako bi povećali broj kreveta za oboljele od ebole na 500 u sljedećih šest tjedana.

Oni su heroji u borbi protiv ebole!

Liječnici bez granica koji u Monroviji imaju centar sa 120 kreveta u jednoj bolnici, rekli su da će povećati svoje kapacitete na 400 kreveta u sljedećih deset dana.

Savezni američki centri kontrole i prevencije bolesti postavili su pak mobilne zdravstvene laboratorije u Liberiji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene