Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najteža epidemija u 40 godina

Opasni virus ubio je gotovo tisuću ljudi: U strahu od širenja zatvaraju se granice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gvineja je u subotu zatvorila granice sa Sierra Leoneom i Liberijom u nastojanju da zaustavi širenje ebole, virusa koji je u te tri zemlje ove godine ubio gotovo tisuću ljudi.

Najmanje 367 osoba umrlo je od ebole u Gvineji od ožujka, a 18 ih se liječi u potpunoj bolničkoj izolaciji. Odluka je prvenstveno donesena da bi se spriječio ulazak zaraženih u tu zemlju na zapadu Afrike, objavili su dužnosnici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Svjetski ekonomski forum WHO se sprema za crni scenarij: Moguća pandemija mogla bi uzrokovati 20 puta više smrtnih slučajeva od koronavirusa Marburg virus ne postoji lijek Prijeti li nova epidemija? Opet se pojavio najsmrtonosniji virus, oboljeli krvare iz očiju, usta i ušiju: "Spremamo se na kontrolu širenja"

Ta je mjera donesena u dogovoru sa susjednim Sierra Leoneom i Liberijom, rekao je ministar zdravstva Ramy Lamah na konferenciji za novinare.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je u petak da ebola predstavlja 'izvanredan događaj' i 'međunarodni zdravstveni rizik' te je upozorila da bi se virus mogao širiti još mjesecima.

INFOGRAFIKA Pogledajte kako se EBOLA razvija po fazama

WHO napominje da je to najteža epidemija ebole u gotovo 40 godina otkako je prvi put identificirana kod ljudi.

Dvoje američkih humanitaraca zaraženih u Liberiji primilo je eksperimentalni lijek, a WHO-ovi stručnjaci razmotrit će idući tjedan mogućnost da se lijek dade i Afrikancima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene