Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MOSKVA ODMAH ODGOVORILA

Ukrajina prekinula opskrbu strujom regije pod kontrolom proruskih separatista zbog dugova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinska elektroprivreda objavila je u utorak kako je prekinula opskrbu strujom istoka zemlje pod kontrolom proruskih separatista zbog nagomilanih dugova.

Vođe Luhanska od tada se nisu oglasili.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Kiše donijele poplave i jeftiniju struju - 6 Proradile hidroelektrane Kako je Hrvatska zbog jedne stvari koja je mnogima donijela nevolje od velikog uvoznika postala - izvoznik struje

"Ove noći opskrba strujom privremeno okupiranih područja Luhanska potpuno je prekinuta", kazao je Vsevolod Kovalčuk, ravnatelj Ukrenergoa na Facebooku.

Mediji u Luhansku prenijeli su da se regija koja je u blizini ruske granice spremala za takav scenarij i da će se spojiti na druge izvore energije.

Ukrajina je zbog neplaćenih računa već u 2015. prekinula opskrbu strujom Luhanska i u ožujku je uvela trgovinsku blokadu okupiranih područja.

Kijev tvrdi da je dug ukrajinskoj elektroprivredi premašio 97,67 milijuna dolara. Pobunjenici su, međutim, objavili da su je odmah obnovili zahvaljujući struji iz Rusije. Prekid je trajao četrdesetak minuta, tvrde pobunjenici.

"Odluka je protivna duhu mirovnih sporazuma iz Minska", rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, dodajući da će Rusija učiniti sve kako bi ublažila njezine posljedice za stanovništvo.

Na istoku Ukrajine koji kontroliraju pobunjenici živi četiri milijuna ljudi, gotovo desetina ukupnog stanovništva Ukrajine

Tri godine nakon ruske aneksije Krima napetosti između Ukrajine i separatista na proruskom istoku zemlje i dalje su visoke i prekid vatre, dogovoren 2015., redovito se krši. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene