Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka Rusiji

Zatočili vojnike i pokazali snimku: 'Neće moći kazati da su se i ovi momci izgubili'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajina je u ponedjeljak prikazala videosnimku dvojice muškaraca koje je zatočila nakon jučerašnjih sukoba, nazvavši ih ruskim vojnicima te izvijestila da će im suditi za "terorizam".

Ukrajinci kane iskoristiti uhićenje dvojice Rusa kako bi ponovno optužili Rusiju za izravnu umiješanost u sukob na istoku Ukrajine unatoč primirju potpisanom u veljači. Rusija od početka opovrgava bilo kakvu vojnu umiješanost u sukob.

Pročitajte i ovo Snimke iz ureda Sve se provjerava VIDEO Procurile snimke ukrajinskog zapovjednika kako se u uredu ljubaka s dvije djevojke Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni"

U video snimci objavljenoj na mrežnim stranicama ukrajinskog ministarstva unutarnjih poslova jedan se zatočenik predstavio kao Aleksander Aleksandrov te kazao da je u špijunskoj misiji u Ukrajini i da je dio skupine od 14 članova specijalnih snaga iz ruskoga grada Togliattija.

Pokazivanje mišića - ratni brodovi u Sredozemlju

"Vodstvu Ruske Federacije ovaj incident neće biti baš jednostavno objasniti. Neće moći kazati da su se i ovi momci izgubili", kazao je vojni glasnogovornik Andrij Lisenko. Time je podsjetio na sličan incident koji se dogodio ranije i tadašnje objašnjenje ruskoga predsjednika Vladimira Putina.

Uhićenje i mogući sudski progon dvojice Rusa slijedilo je u trenutku kada Sjedinjene Države i njihovi europski saveznici pritišću Moskvu da potpuno primijeni mirovni sporazum iz Minska.

Od početka sukoba na istoku Ukrajine ubijeno je više od 6100 ljudi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene