Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stavlja se veća

Uklonjena kupola, nafta slobodno curi u Meksički zaljev

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
BP je uklonio kupolu koja je sprječavala potpuno istjecanje nafte u Meksičkom zaljevu, što je prvi korak za instaliranje veće kupole koja će skupljati svu naftu koja istječe u ocean.

Nafta će ponovno nekontrolirano ocean zagađivati tjedan dana, vrijeme je to za koje britanska naftna tvrtka BP obećaje da će bušotina dobiti novu veću kupolu. Službenici kažu da će nova kupola prikupljati svu naftu koja curi te će naftu prosljeđivati prema površini na tankere, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Naftna mrlja duga 160 kilometara Nova katastrofa u Meksičkom zaljevu Slika nije dostupna 'Splet loših odluka' 'Do katastrofe u Meksičkom zaljevu došlo je zbog štednje'

Prema ranijim prognozama radovi su trebali biti gotovi tek sredinom kolovoza. Nafta je potvrđena u svim državama koje graniče sa Meksičkim zaljevom, uključujući Louisianu, Mississippi, Alabamu, Teksas i Floridu.

>> Istjecanje nafte bit će zaustavljeno za dva tjedna?

BP je izvijestio kako je za uklanjanje šteta prouzročenih curenjem nafte iz bušotine u Meksičkome zaljevu do sada potrošila oko 3,12 milijardi dolara. Iz BP-ja su izvijestili kako je tvrtka duž američke obale postavila oko 900 km dugačke specijalne zaštitne plutače, nastojeći na taj način spriječiti daljnje širenje nafte. U borbi protiv zagađenja sudjeluje oko 44.500 ljudi, angažirana su 6. 563 plovila i 113 aviona.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene