Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vođa obitelji Pesce

Uhićen "Plesač", jedan od najopasnijih talijanskih mafijaša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodeći član kalabrijske mafije 'Ndranghete Marcello Pesce, koji se smatrao jednim najopasnijih talijanskih bjegunaca, uhićen je u četvrtak nakon šest godina u bijegu, objavila je policija.

Marcello Pesce, poznat kao ''U Ballerino'' (Plesač) vođa je mafijaške obitelji Pesce, jedne od najmoćnijih u 'Ndrangheti.

Pročitajte i ovo Sara i Bob Bull Okomili se na njega Milijarder otkrio da je drugi put bankrotirao: "Na monstruozan način upao sam u dugove od 850 milijuna eura" Ilustracija 'Ndrangheta, Cosa Nostra, Camorra... Više od tisuću pripadnika talijanske mafije trenutno živi i djeluje u Njemačkoj

Zbog raznih je kriminalnih djela u odsutnosti osuđen na 16 godina zatvora.

"Danas je za Italiju dobar dan: opasni bjegunac, tražen šest godina, priveden je pravdi", rekao je ministar pravosuđa Angelino Alfano koji je Pescea nazvao "nespornim" mafijaškim šefom.

Plesač je uhićen tijekom noći u svom rodnom gradu Rosarnu u Kalabriji.

Dvojica muškaraca, otac i sin, uhićeni su zbog toga što su mu pomagali u bijegu.

Pesce, kojem su i otac i djed bili mafijaški šefovi, nije se opirao uhićenju.

Njega je talijanski državni tužitelj opisao obrazovanim i inteligentnim čovjekom. Među knjigama pronađenim u njegovu skrovištu nalaze se i ona Prousta i Sartrea.

Zloglasno nemilosrdna, 'Ndrangheta nadmašila je sicilijansku Nostru i napuljsku Camorru i postala najmoćnija talijanska kriminalna organizacija zahvaljujući krijumčarenju kokaina iz Južne Amerike u Europu.

Kalabrezi imaju veze s kolumbijskim narkokartelima, meksičkim bandama i mafijaškim obiteljima u New Yorku i ostalim dijelovima Sjeverne Amerike, tvrdi talijanska policija.

Ukorijenjena je u ruralnim, planinskim područjima slabije razvijenog vrha ''talijanske čizme'', ali je razvila ilegalne poslove diljem zemlje koji mafijašima služe za pranje novca.

Naziv 'Ndrangheta dolazi od grčke riječi za hrabrost i lojalnost, a u organizaciju se gotovo nemoguće inflitrirati zbog tajanstvenosti i brutalnog provođenja zakona šutnje (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene