Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Život u strahu

Ubija žene, zlostavlja njihova mrtva tijela i ostavlja ih uz cestu: Je li se vratio zloglasni serijski ubojica?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slučaj mlade prostitutke koja je u ponedjeljak mučena i ubijena u Firenci uzburkao je talijansku javnost koja se sada pita - je li se vratio zloglasni serijski ubojica?

Tijelo 26-godišnje Andree Cristine Zamir pronađeno je u ponedjeljak uz cestu malo izvan Firence. Bila je gola, samo u čarapama i tenisicama, ruku raširenih i svezanih ljepljivom vrpcom za barijeru uz cestu, kao da je razapeta. Njena odjeća i torbica pronađeni su kilometar dalje. Novčanik je bio netaknut.

Pročitajte i ovo Pitbuli napali dijete tragedija u Italiji Dva pitbula rastrgala 13-mjesečnog dječaka dok se igrao u dvorištu: Majka ga je pokušala spasiti, nju su izgrizli Ryanaira zrakoplov Drama u zračnoj luci Tragična smrt na nebu: Putnik preminuo od na letu Ryanaira, s njim bila i trudna supruga

Andrea je još jedna u nizu prostitutki koje su ubijene i svezane na području Firenze u proteklih nekoliko godina, no ono po čemu je njen slučaj specifičan jest činjenica da je Andreino tijelo pronađeno na području kojim je između 1968. i 1985. godine ubijao najzloglasniji talijanski serijski ubojica - Monstrum iz Firence.

Misterij tog serijskog ubojice nikada nije riješen. Ubijeno je 16 osoba u 8 dvostrukih ubojstava. Radilo se mahom o ljubavnim parovima koji su izmjenjivali nježnosti u automobila. Većina njih ubijena je tik pred klimaks. Svi osim jedne žrtve unakaženi su nakon ubojstva. Jednu ženu izbo je 97 puta po grudima i spolovilu da bi je kasnije napastovao granom vinove loze. Mnogim ženskim žrtvama odrezao je grudi i spolovila i odnio sa sobom.

Tijekom godina nekoliko je osoba uhićeno pa čak i osuđeno za ova ubojstva, no svaki put su na koncu bili pušteni jer su se nova ubojstva dogodila dok su oni bili u zatvoru.

Australski Hannibal Lecter priznao 14 nerješenih ubojstava! Tijela se rješavao u klaonici?

Iako se Andreino ubojstvo još ne klasificira kao dio pohoda serijskog ubojice, inspektor Lorenzo Bucossi smatra kako tu opciju ne treba isključiti. Naime, ubojica je na njoj koristio istu ljepljivu traku kao i na najmanje još dvije ubijene i mučene prostitutke koje su pronađeno nedaleko mjesta Andreina ubojstva.

Alle Bertoline je prostitutka koja je preživjela sličan napad. Kaže kako ju je muškarac između 50 i 60 godina, blago pogrbljen, gotovo ćelav i šepav pokušao angažirati za njene usluge, no umjesto toga ju je uz cestu mučio i svezao za barijeru te napastovao drškom metle. Imala je sreće što je netko čuo njene vriskove i pozvao policiju, no počinitelj je već pobjegao. Inspektor Bucossi kaže kako je i Andrea također napastovana nečime no još ne znaju čime.

Talijanska policija sada češlja slična ubojstva proteklih deset godina na tom području ne bi li možda pronašli još neku vezu, piše DailyBeast.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene