Obavijesti Video Pretražite Navigacija
s njim je dijete

VIDEO Drama u Njemačkoj: Policija još pregovara s muškarcem koji je naoružan upao na pistu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Zgrade terminala zračne luke u Hamburgu i nekoliko zrakoplova evakuirani su nakon što se naoružani muškarac s djetetom u automobilu dovezao na pistu, rekla je glasnogovornica zračne luke za dpa u subotu navečer.

Naoružana osoba u subotu poslije 20 sati prošla je vozilom kroz vrata zračne luke u Hamburgu.

Drama nije okončana i talačka situacija i dalje je u tijeku i u nedjelju ujutro. Hamburška policija objavila je kako je njihov pregovarački tim u kontaktu s osobom u autu.

Osoblje je moralo zatvoriti aerodrom, javlja Reuters. Zračni promet u Hamburgu potpuno je obustavljen, a svi su pristupi terminalima blokirani. 

Navodno je riječ o muškarcu koji je pucao dva puta iz oružja u zrak, javlja Die Welt, a poziva se na policijskoga glasnogovornika.

Prema pisanju Bilda, muškarac je probio sigurnosnu ogradu na sjevernim vratima i zabio se u peron, a u svojem automobilu navodno drži svoje četverogodišnje dijete. Prema prvim informacijama spominjalo se dvoje djece.

Policija je potvrdila da razmatra mogućnost talačke situacije, a dpa da je u muškarčevu automobilu dijete.

Policija vjeruje da je u pozadini eskalacija u bitki za skrbništvo, javlja BBC.

Pregovaračka skupina i psiholozi također se nalaze na mjestu događaja, s osobom na to da u vozilu postoji kontakt, navela je policija.

Navodno je vozio Audi bez registracija te ga parkirao pored aviona koji je trebao poletjeti, a na pistu je bacio nešto nalik molotovljevim koktelima, pišu lokalni mediji. Nije nastala šteta, a vatrogasci su ugasili vatru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izračunao Dnevnik Nove TV Zanimljiva računica: Pogledajte u kojim će gradovima najviše rasti plaće, ali i tko će biti na gubitku

Policiju je upravo prije toga upozorila njegova supruga kazavši u hitnom pozivu da se njezin suprug žuri u zračnu luku s djecom.

Na terenu su sve raspoložive sigurnosne snage, a policijski helikopteri nadlijeću aerodrom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izračunao Dnevnik Nove TV Zanimljiva računica: Pogledajte u kojim će gradovima najviše rasti plaće, ali i tko će biti na gubitku

U listopadu su vlasti zatvorile istu zračnu luku zbog prijetnje napadom na letu iz Teherana za Hamburg.

U srpnju su klimatski aktivisti iz skupine Last Generation satima paralizirali zračnu luku. Letačke operacije morale su biti obustavljene na nekoliko sati iz sigurnosnih razloga. Pogođene su bile tisuće putnika, uključujući mnoge obitelji s djecom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene