Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Iznimno blag slučaj'

U Toskani prvi talijanski oboljeli od svinjske gripe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodeći dužnosnici talijanskoga ministarstva zdravstva objavili su da je 50-godišnjak koji se prošli tjedan vratio iz Meksika prvi potvrđeni slučaj svinjske gripe u Italiji.

Ferruccio Fazio, podtajnik talijanskoga ministarstva zdravstva i socijalne skrbi rekao je na konferenciji za novinare da je bolesnik u Toskani bio 'iznimno blag' slučaj nove gripe koju zovu i gripa A. Ministar Maurizio Sacconi potvrdio je da je 'riječ o prvom slučaju gripe A' u Italiji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podaci HZJZ-a Od gripe umrlo šestero ljudi: Dvije županije prednjače po broju oboljelih Obična prehlada ili nešto više? Evo 5 znakova da se vaša prehlada pretvara u ozbiljniju bolest SEZONA VIRUSA Imate li koronu, gripu ili samo neugodnu prehladu? Ovo će vam pomoći da shvatite od čega bolujete

>> Profiterstvo nema granica: Masne zarade na svinjskoj gripi

Po Faziovim riječima, muškarac i njegova žena šest su mjeseci bili u Meksiku jer im ondje živi sin. U Italiju su doletjeli 23. travnja, a sutradan se kod njega pojavio prvi simptom, kašalj. Isprva nije imao povišenu temperaturu.

Fazio je novinarima rekao da laboratorijske pretrage 29. travnja više nisu mogle potvrditi virus, što znači da je to bio 'iznimno blag' slučaj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene