Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Talačka kriza u Kabulu

U talibanskom napadu 14 mrtvih, među njima šest stranaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Taoci su cijelu noć proveli u strahu. Odgovornost za napad preuzeli su afganistanski talibani.

U noćnom napadu afganistanskih talibana na rezidenciju u Kabulu koju posjećuju stranci poginulo je 14 osoba, među kojima Amerikanac, četvero Indijaca i Talijan koji su došli na koncert, priopćile su vlasti u četvrtak.

Pročitajte i ovo Talačka kriza u Nizozemskoj Talačka kriza u Nizozemskoj Završila je talačka kriza u Nizozemskoj, maskirani muškarac uhićen Slika nije dostupna Dirljiva priča iz Afganistana Sjećate se potresne scene iz Kabula u kojoj američki vojnik prima od roditelja preko ograde malu bebu? Poznata sudbina malenog dječaka: "Ima slavlja, plesa i pjevanja"

Barem jedan napadač, čije je truplo pronašla policija, zabarikadirao se sedam sati s nekoliko desetaka ljudi koje je oteo u rezidenciji Park Palace gdje se održavao koncert afganistanske glazbe.

Pošto su taoci cijelu noć proveli u strahu, policija je oko 2.00 sata (23.30 sati po srednjoeuropskome vremenu) objavila da je napad prekinut.

Kabulska policija i UN-ove snage u Afganistanu izvijestili su o 14 mrtvih, svi su civili, u tom napadu, izmijenivši ranije informacije o šestero mrtvih.

Odgovornost za taj napad u četvrtak ujutro su preuzeli afganistanski talibani koji su koncem travnja pokrenuli uobičajenu 'proljetnu ofenzivu'.

Četiri muškarca osuđena na smrt zbog linča žene

'Bio je to napad bombaša samoubojice koji je izveo naš borac. Napad je pomno isplaniran a za metu je izabran koncert na kojemu su bili ugledni ljudi, među njima i Amerikanci', poručili su pobunjenici u priopćenju.

Naime, napad je izvela mreža Hakani, saveznici afganistanskih talibana, čija se zona utjecaja širi duž propusne afganistanko-pakistanske granice. 'Dva mjeseca smo pripremali (taj napad) i ubuduće ćemo ih izvoditi', rekao je za AFP zapovjednik mreže Hakani.

Policija dodaje da su napadači nosili prsluke s eksplozivom, ali ih nisu stigli aktivirati.

U Park Palaceu, u središtu afganistanske prijestolnice, sjedište je međunarodnih dobrotvornih agencija.

Napad se dogodio dan nakon posjeta pakistanskog premijera Nawaza Sharifa Kabulu. Sharif je potvrdio spremnost njegove zemlje da se zajedno s Afganistanom bori protiv terorizma. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene