Obavijesti Video Pretražite Navigacija
18 oslobođenih

Četiri muškarca osuđena na smrt zbog linča žene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri muškarca osuđena su na smrt vješanjem na sudu u Kabulu zbog linča žene krivo optužene da je spalila primjerak Kurana u ožujku u glavnom gradu Afganistana.

Četvorici muškaraca sudilo se od subote pred prvostupanjskim sudom u Kabulu za taj slučaj koji je šokirao javno mnijenje u Afganistanu i inozemstvu. Sud je još osmoricu muškaraca osudio na 16 godina zatvora a oslobodio je njih 18.

Pročitajte i ovo Zračna luka Kabul, eksplozija Skrivena istina Ovo je tajna koju Pentagon posebno skriva: "Snimka otkriva da nije bila samo jedna eksplozija" Provjereno: slučaj Damira Škare - 4 Škarina žrtva Prvo ju je silovao pa su je pokušali ušutkati: "Bilo je strašno, ali sve bih ponovno učinila"

Među osuđenima na smrt nalazi se samoproglašeni vjerski službenik koji je prodavao šibice blizu džamije i koji je pokrenuo lanac nasilja protiv mlade žene.

STRAVA U SREDIŠTU GRADA: Bijesno mnoštvo ubilo i spalilo psihički bolesnu ženu

Ukupno je 49 osoba optuženo za taj događaj i to u rasponu od nasilja do ubojstva. Uz 30 osoba kojima je sud danas sudio, u nedjelju će saznati sudbinu 19 policajaca.

Farhunda (27) je 19. ožujka pretučena na smrt, potom spaljena i bačena u korito rijeke u Kabulu. Podivljala gomila optuživala ju je da je spalila islamsku svetu knjigu.

Žrtva nije spalila Kuran već je, naprotiv, zamjerila prodavaču šibica aktivnosti u neskladu s islamom. Ljutit, on ju je optužio za klevetu i nahuškao gomilu da je linčuje.

Eksplozija u Afganistanu dan uoči predsjedničke inauguracije

Nekoliko policajaca prisustvovalo je pasivno prizoru koji se u putem video snimki i fotografija ubrzo proširio društvenim mrežama. Drama koju je oštro osudio predsjednik Ašraf Gani pa čak i talibani, izazvala je brojne prosvjede u Afganistanu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene