Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nervoza zbog stomaklije

Panika u Kragujevcu - nestašica popularne rakije!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kafići u Kragujevcu ostali su bez omiljenog pića - rakije stomaklije. Srpski mediji pišu kako je zbog te situacije po kafićima doslovno zavladalo izvanredno stanje.

'Kako nema stomaklije', najčešće je pitanje koje ovih dana konobarima upućuju ljubitelji ove travarice. No, oni samo sliježu ramenima i objašnjavaju kako ovog omiljenog pića nema u veleprodaji i kako se jednostavno ne može nabaviti.

Kako mnogi Kragujevčani ne počinju dan bez 'stomaklije', logično je što nervoza raste iz dana u dan. 'Uzmite nešto drugo', savjetuju konobari, želeći zadržati stalne goste, ali čime zamijeniti čuvenu travaricu koja krijepi dušu i potiče na razgovor, piše Telegraf.rs.

Ni jedna druga industrijska rakija ne može zamijeniti 'stomakliju' koja se pravi od prirodnih voćnih rakija i šljivove prepečenice oplemenjene sa 10 posto odabranih ljekovitih trava.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica Ilustracija istražuje se nesreća Tragedija na vojnoj vježbi u susjedstvu: Iz kanala izvučeno tijelo stradalog dočasnika, drugi vojnik na intenzivnoj

Napravljen sladoled od rakije, uskoro će i od vina!

’Stomaklija’ nije obična rakija, ‘stomaklija’ je lijek, kažu dugogodišnji konzumenti ovog pića, hvaleći se dobrom vitalnošću i u poodmaklim godinama.

A razlog za trenutno izbivanje ovog pića s tržišta je taj što je njegov proizvođač, 'Prokupac' AD iz Beograda, u ozbiljnim financijskim problemima i već nekoliko mjeseci ne puni nove boce.

'Već tri, četiri mjeseca smo u blokadi i ništa ne radimo. Imamo ozbiljne financijske probleme, a država ne želi popustiti. Ipak, vjerujemo da će za mjesec dana ‘stomaklija’ opet biti na tržištu. I bit će bolja nego dosad', poručili su iz veleprodaje ove tvrtke.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene