Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tamna stvarnost

ISPOVIJEST UČENIKA KOJA JE UZDRMALA SRBIJU ''Najteže mi je to što gledam obitelj kako se muči, a ja im ne mogu pomoći"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Učenik Ugostiteljske škole u Kragujevcu napisao je zadaću iz srpskog jezika na temu "Stojim po strani i promatram" koja je dobila pažnju velikog dijela javnosti.

''Kada je nastavnica zadala temu, pola sata nisam znao što bih pisao, a onda mi je sinula ideja'', ispričao je 16-godišnji Lazar Božić, učenik Ugostiteljske škole u Kragujevcu o pismenoj zadaći iz srpskog jezika na temu "Stojim po strani i promatram" koja je preko društvenih mreža dobila pažnju javnosti.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo" Danka Ilić potpuna agonija Roditelji malene Danke prvi puta zajedno istupili u javnost: "Sve je laž"

"Ponekad mi dođe da naglas zaplačem kad pogledam kakvo je stanje u našoj državi. Svakog dana se nadam da će jednom biti bolje. Budim se, sanjao sam još jedan u nizu neostvarenih snova. Sanjam kako je frižider pun namirnica koje nama osiguravaju život. Svi smo složni i na okupu. Majka i otac užurbano kreću na posao, vodeći računa da ne zakasne ni minutu", napisao je Lazar u školskom sastavku, piše Blic.

Nakon pismene zadaće Lazar je došao kući zabrinut jer nije bio siguran da će dobiti dobru ocjenu, ali tog je dana jedino njegov sastavak ocjenjen s odličnim. Lazarov stariji brat Nemanja (25) rad je potom objavio na Facebooku.

 

''Prvo sam tekst objavio kao status, a onda sam ga i poslikao. Nikada ranije njegov sastavak nije ostavio takav dojam na mene. Oduševio sam se i bilo mi je krivo da ostane u zadaćnici. Poželio sam da ga i svijet pročita'', rekao je Nemanja.

Sastavak je ubrzo postao viralan. Korisnici društvene mreže prenosili su u cijelosti zrelo razmišljanje srednjoškolca i tamnu stranu današnjice. ''Nisam mogao vjerovati koliko je puta podijeljen i koliko je pristiglo pozitivnih komentara'', ispričao je Lazar.

Problemi o kojima je ovaj tinejdžer pisao tiču se ekonomske situacije, siromaštva i nezaposlenosti. ''Najteže mi je to što gledam obitelj kako se muči, a ja im ne mogu pomoći. Mojim prijateljima je sve omogućeno, putovanja, kupovine prije škole, ljetovanja. Moja obitelj se trudi da mi pruži koliko može. Kada sam sve te probleme stavio na papir, svi su bili oduševljeni i podržali su me'', kaže Lazar.

Njegova majka Slađana bila je iznenađena kad je sin došao iz škole i ispričao joj o čemu je pisao.

''Bilo nam je drago, ali se i bojim, jer ima raznih komentara. Mi se trudimo da se situacija u kojoj se nalazimo ne osjeća, ali dijete je očigledno vrlo ozbiljno shvatilo kako živimo. Šalili smo se sa njim govoreći da će sada netko možda doći provjeriti je li nam stvarno frižider prazan. Živimo kako živimo, tako je kako je'', rekla je Slađana.

Lazar u slobodno vrijeme voli čitati knjige. ''Imam velike ambicije da nakon srednje škole završim fakultet. Vjerujem da će biti bolje, a ja ću se truditi da pronađem način kako bih pomogao obitelji'', zaključuje on.

Cijeli Lazarov sastavak možete pročitati na ovom linku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene