Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Humanitarna kriza

U samo tjedan dana u Siriji ubijeno više od 300 ljudi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U osmodnevnim zračnim udarima sirijskih zrakoplovnih snaga na pobunjeničke sektore u Alepu i u istoimenoj pokrajini poginulo je 300 ljudi, među kojima 87 djece, izvijestila je jedna nevladina organizacija.

'Od 15. do 22. prosinca 301 osoba je izgubila život, među kojima 87 djece, 30 žena i 30 pobunjenika', po izvješću Sirijskog opservatorija za ljudska prava (SOHR).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poginuli studenti Raketirano sveučilište u Siriji, 83 mrtva Slika nije dostupna Novi sukobi Sirija: Vojska bombardirala pobunjeničke četvrti Alepa

Sirijska oporba i nevladine organizacije optužuju režim Bashara al-Assada da na pobunjeničke zone baca 'bačve s eksplozivom' TNT-om kako bi slomio moral stanovnika i nahuškao ih protiv pobunjenika.

Otmice i tajni pritvori dio su 'kampanje terora' u Siriji

Sigurnosni izvor je rekao u ponedjeljak za agenciju France Presse da vojska u pokrajini Alepu izvodi zračne napade zbog nedostatka ljudstva na kopnu, ističući da je velik broj civilnih žrtava povezan s činjenicom da su pobunjenički položaji okruženi civilnim zonama.

Alep je od ljeta 2012. podijeljen na pobunjeničke sektore i na zone koje drži režim.

Režim je razorio mnoge četvrti, rekli su svjedoci i medicinski izvori. Human Rights Watch je u subotu upozorio na 'katastrofu', rekavši da je od 15. do 18. prosinca poginulo više od 200 ljudi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene