Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dramatična situacija

Borbene avione podigli Poljska i NATO: Veliki ruski napad na Ukrajinu, odjekuju eksplozije i uz granicu

Diljem Ukrajine odjekuju eksplozije zbog novog napada ruskih raketa. Oštećeni su objekti elektroenergetske mreže.

Ukrajinske vlasti izvijestile su o eksplozijama na sjeveroistoku, jugu i zapadu zemlje u četvrtak ujutro, tijekom novog vala ruskih raketnih napada u kojima su, kako je rekao Kijev, oštećeni objekti elektroenergetske mreže.

Eksplozije su se čule u ukrajinskom gradu Harkivu, rekao je gradonačelnik Igor Terehov putem aplikacije za razmjenu poruka Telegrama, kao i u regiji Zaporižji, prema guverneru Ivanu Fedorovu, također na Telegramu.

Pročitajte i ovo Zastoj prometa na križanju Savska-Vukovarska zastoji i gužve FOTO Kaos u prometu u Zagrebu: Tramvaj iskliznuo iz tračnica

Pročitajte i ovo Objava Olega Butkovića na Facebooku Znakovita objava Butković šokirao u novoj objavi o Milanoviću: "Što ja to čujem? Sutra daješ ostavku!"

Guverner zapadne regije Lavova Maksim Kozicki rekao je na Telegramu da protuzračna obrana radi na tom području.

Ukrajinski ministar energetike Herman Haluščenko rekao je na Telegramu da su napadi bili usmjereni na postrojenja za proizvodnju i distribuciju električne energije u regijama Harkivu, Zaporižji, Lavovu i Kijevu.

Reagirali Poljska i NATO

Zbog intenzivnog napada na zapadne granice Ukrajine reagirali su Poljska i njezine NATO saveznice. Podignuti su borbeni zrakoplovi koji djeluju na poljskom zračnom prostoru.

Operativno zapovjedništvo poljske vojske na X-u objavilo je kako su zrakoplovi podignuti zbog intenzivne aktivnosti dalekometne artiljerije.

"Imajte na umu da poljski i saveznički zrakoplovi lete u zračnom prostoru, što može rezultirati povećanom razinom buke, posebno u jugoistočnom dijelu zemlje. Noćas se primjećuje intenzivna aktivnost dalekometne avijacije Ruske Federacije vezana za raketne udare na objekte koji se nalaze na teritoriju Ukrajine. Pokrenute su sve potrebne procedure s ciljem osiguranja sigurnosti poljskog zračnog prostora, a Operativno zapovjedništvo Oružanih snaga Poljske kontinuirano prati situaciju", stoji u objavi.

Ukrajinska vojska objavila je da je Rusija lansirala bespilotne letjelice, krstareće rakete iz bombardera Tu-95 i hipersonične rakete Kinžal diljem Ukrajine, prenosi Sky News.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene