Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hladnoća hara Europom

Ledeni pakao: Zbog smrzotina desecima amputirani udovi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Središnja i Istočna Europa smrzavaju se na više od -22. Na desetke je mrtvih beskućnika, a mnogi su zbog ozeblina ostali bez ruku ili nogu. U najrazvijenijem dijelu Europe, stotine tisuća ljutitih čeka i danju i noću u kilometarskim kolonama i zračnim lukama.

Od prekjučer svaka se dva sata jedan Rumunj smrznuo nasmrt. 70-godišnjeg starca u okolici Brasova, našli su smrznutog u kući sobne temperature -3. Desecima su zbog ozeblina amputirali ruke i noge. 'Pošao sam pomoći prijatelju u poslu, poderale su mi se čizme, ali mislio sam da to nije važno', rekao je jedan pacijent sa smrznutim stopalom. Na -22 u središnjem dijelu zemlje 13.000 obitelji ostalo je bez grijanja. I dok siromašni umiru, turisti se s hladnoćom zabavljaju. Nakon skijanja samo svuku ski odijela i bace se u jacuzzi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Polarna hladnoća Od hladnoće u Europi umrlo više od 40 ljudi Slika nije dostupna Minus 25 U valu hladnoće u Rumunjskoj umrlo troje ljudi

>> U Srbiji od hladnoće umrlo troje ljudi

Na ledu su se klizala dva tegljača u Češkoj i sudarom stvorila deset kilometarsku kolonu u kojoj je promrzlo stotine Čeha. Nijemci se bijesni, u Munchenu i Frankfurtu otkazani su letovi i vlakovi. 'Kakva glupost. Platim za uslugu, a oni nekog vraga stalno otkazuju', rekla je jedna putnica. 'Osupnut sam da to malo snijega napravi takav kaos, čak ga ni nema puno', kaže nezadovoljni putnik.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene