Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Škola spaljena

U napadu na školu ubijeno 29 učenika, mnogi umrli u vatrenoj stihiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naoružani pripadnici islamističke skupine Boko Haram napali su tijekom noći internat u sjeveroistočnoj Nigeriji i ubili 29 učenika, od kojih su mnogi umrli u vatrenoj stihiji jer je škola spaljena do temelja, priopćili su u utorak stožeri vojske i policije.

"Tijela nekih učenika izgorila su u potpunosti", kazao je policijski načelnik Sanusi Rufai. Islamisti Boko Harama napali su savezni koledž Buni Yadi, srednju školu u državi Yobe, u blizini lokalne prijestolnice Damaturu.

Pročitajte i ovo Specijalna policija pred Županijskim sudom u Zagrebu Dio crnogorske narkobande U centru Zagreba scene kao iz akcijskog filma: Pred sud izvedena skupina koja se tereti za krijumčarenje kokaina Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću...

"Svi ubijeni su dječaci, djevojčice nitko nije dirao", dodao je Rufai. Boko Haram, čije ime na sjevernom jeziku Hausa nači "zapadno obrazovanje je grijeh", često napada škole. U sličnom napadu na školu u Mamudou, u lipnju prošle godine, ubijeno je 22 učenika.

Napad na fakultet: Pobili 50 studenata na spavanju

U dva napada prošli tjedan ubijeno je više od 200 ljudi. Islamisti, u čijoj je borbi za islamsku državu u sjevernoj Nigeriji ubijeno na tisuće ljudi i koji su postali najveća prijetnja za vodeću afričku zemlju u proizvodnji nafte, sve češće napadaju civilno stanovništvo.

Nesposobnost vojske da zaštiti civile izaziva bijes na sjeveroistoku, području koje je najviše pogođeno pobunom koja traje četiri i pol godine.

Ofenziva predsjednika Goodlucka Jonathana u svibnju ne samo da nije uspjela skršiti pobunjenike već je izazvala osvetničke napade na civile. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene