Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Progon ne prestaje

U Moskvi uhićen još jedan odvjetnik Alekseja Navaljnog, razlog je nevjerojatan

Fotografija Alekseja Navaljnog u Milanu
Fotografija Alekseja Navaljnog u Milanu Foto: Afp
Nakon smrti Alekseja Navaljnog ruske vlasti ne prestaju proganjati njegove suradnike. U Moskvi je navodno uhićen jedan od njegovih odvjetnika zbog remećenja javnog reda.

Odvjetnik Alekseja Navaljnog, ruskog oporbenog političara koji je 16. veljače preminuo u zatvoru, navodno je uhićen u Moskvi.

Prema pisanju ruskih medija, Vasilij Dubkov priveden je zbog ''kršenja javnog reda'', prenosi BBC.

Nakon smrti Navaljnog Dubkov je s njegovom majkom putovao u arktičku kažnjeničku koloniju. Ruske vlasti nisu potvrdile uhićenje odvjetnika koji je tek jedan u nizu uhićenih suradnika sada pokojnog Navaljnog.

Pročitajte i ovo Gasi se Dubrovačka televizija "nećemo upirati prstom" Zaposlenici već dva mjeseca nisu dobili plaće: Nakon 18 godina gasi se jedna hrvatska televizija

U listopadu 2023. uhićena su čak trojica njegovih odvjetnika - Vadim Kobzev, Igor Segunin i Aleksej Lipster. Sva trojica optužena su za ekstremizam. Odvjetnica Olga Mikhailova u siječnju 2024. također je optužena za ekstremizam zbog čega je odlučila ostati u egzilu.
Ruske vlasti su zabranile i djelovanje antikorupcijske fondacije koju je vodio upravo Aleksej Navaljni. Razlog je i za ovu zabranu bio navodni ekstremizam.

Pročitajte i ovo Janja, Split "Danas Luka, sutra ja" U srijedu prosvjed u Splitu zbog ubojstva mladića: "Tužno i žalosno da se tako nešto dešava"

Aleksej Navaljni preminuo je 16. veljače 2024. u zatvoru na sjeveru Rusije. Njegovo tijelo njegovoj je majci predano nakon tjedan dana, uz uvjet da bude pokopan u tajnosti. Sprovod još nije održan, a glasnogovornica Navaljnog nedavno je na platformi X objavila kako organizaciju pokopa redom odbijaju brojna pogrebna poduzeća

"Na jednom mjestu nam je rečeno da je pogrebnim agencijama zabranjen rad s nama. Nakon cjelodnevne potrage još uvijek nismo našli mjesto za njegov posljednji ispraćaj. Više mjesta u Rusiji odbijaju ugostiti ceremoniju oproštaja Alekseja Navaljnog", objavila je u utorak  glasnogovornica Kira Jarmiš.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene