Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velike žrtve

U Misrati posljednjih dana 142 poginula i 1400 ranjenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snage odane pukovniku Moameru Gadafiju ubile su 142 i ranile više od 1400 ljudi u ofenzivi na ustanike u Misrati, istočno od Tripolija, doznaje u utorak AFP od liječnika u gradskoj bolnici.

'Od 18. ožujka smo primili najmanje 142 mrtvih. Ranjene ne stignemo više ni brojati, ali ih je više od 1400, od kojih je 90 u vrlo teškom stanju', rekao je liječnik koji je želio ostati neimenovan.

Dijelovi Misrate su i dalje pod kontrolom pobunjenika, ali Gadafijeve snage su tenkovima prodrle u grad. Glasnogovornik ustaničkih snaga upozorio je da je 'Misrata u opasnosti', te da tenkovi bjesomučno granatiraju.

'Pokolj koji je zahvaljujući koalicijskim snagama izbjegnut u Bengaziju bit će počinjen u Misrati', rekao je glasnogovornik. Objasnio je da koalicijski zrakoplovi ne uništavaju Gadafijeve tenkove jer postoji opasnost da u gradu onda stradaju i civili. Iz zapadnog dijela grada je pred napredovanjem Gadafijevih snaga izbjeglo više od 5000 obitelji koje su se smjestile u školama i u džamijama.

Misrata je, inače, treći najveći grad u Libiji. (Hina)

Pročitajte i ovo Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa Pad zrakoplova u Nashvilleu Tragedija u Nashvilleu Avion pao na autocestu pa eksplodirao: "Poginulo je pet osoba, sreća što nije udario u zgradu"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene