Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zarada u regiji

Svakog dana ih bacate u smeće, a mogu vam donijeti velik novac!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od prodaje aluminijske folije može se zaraditi i do 500 eura po kilogramu.

Pušači možda nisu znali, ali bacajući aluminijske folije iz kutije cigareta - u smeće bace bar 500 eura. Mali rudnik se nalazi u zlatnim i srebrnim folijama koje oblažu unutrašnjost svake kutije cigareta, piše Telegraf.

Pročitajte i ovo Ilistracija Stigla službena objava Od petka poskupljuju cigarete: Poznato koliko će iznositi nove cijene kutija Prosvjed srpske oporbe zbog rezultata izbora u Srbiji - 11 Poseban dan Prvi veliki poraz Vučića nakon 10 godina: Beograd ide na nove izbore

To je prije nekoliko mjeseci od prijateljice saznala jedna čistačica.

'U Kragujevcu se za kilogram folije može dobiti 160 eura ili više, ovisno koliko skupiš. A čula sam da u Beogradu, negdje kod autobusne stanice, za tu količinu možeš dobiti i 500 eura. Za sad imam oko 300 grama, ali neću ih prodavati dok ne skupim barem kilogram', rekla je čistačica.

Nova studija potvrdila crne slutnje: Pušenje je još štetnije nego što smo mislili!

Ali, to i nije baš tako lako kao što zvuči, jer je za kilogram folije potrebno prikupiti oko 1.000 kutijica cigareta. I to ne bilo kojih. 'Tvrda folija je za bacanje, skupljam samo onu mekanu, tanku. Čistim po raznim lokalima, firmama i klubovima, pa uspijem tjedno naći 25 do 30 kutija tjedno. Kad vidim kutiju na ulici, uvijek pogledam ima li u njoj folije, ali rijetko kad je nađem unutra. To znači da sigurno ima još ljudi koji skupljaju foliju za prodaju', ispričala je.

Brojne su Facebook stranice i forumi posvećeni prodaji i otkupu folije od cigareta. 'Sigurno je da one sadrže veliki postotak aluminija, a on je najtraženija sekundarna sirovina', kaže tehnologinja Ivana Gajin. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene