Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tijekom istrage

U kući Ben Alija pronađen nakit, novac, arheološka zbirka i droga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Arheološka zbirka, nakit, novac, ali i droga pronađeni su u predsjedničkoj palači bivšeg tuniskog predsjednika Bena Alija u Kartagi.

Povjerenstvo je te predmete pronašlo u okviru istrage koja se provodi četiri mjeseca po završetku narodne pobune kojom je Zine El Abidin Ben Ali svrgnut nakon 23 godine autokratske vlasti.  'Velika je vrijednost' arheološke zbirke, a nakit je pohranjen u 169 omotnica, no u palači je CICM pronašao i oružje - strojnicu i streljivo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zabilježile kamere VIDEO Pastor šokirao tijekom propovjedi: Hvalio se kako je istukao dječaka Slika nije dostupna Zdanje od tisuću soba Erdogan pokazao svoju raskošnu palaču prilikom Papina posjeta

>> Belgija blokirala Ben Alijeve bankovne račune

Čini se da ni droga u predsjedničkoj palači nije novost jer je tunisko ministarstvo pravosuđa i 10. ožujka zaplijenilo dva kilograma droge, vjerojatno hašiša, u privatnom uredu svrgnutog predsjednika u njegovoj palači u Kartagi. CICM je 22. veljače objavio da je pronašao 27 milijuna dolara u gotovini u Ben Alijevoj palači u mjestu Sidi Bou Said u elitnoj četvrti na sjeveru glavnoga grada. (HIna)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene