Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uzbuna u Essenu

Zatvoren trgovački centar u Njemačkoj, u tijeku pretresi: "Mogli bi ga napasti teroristi"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trgovački centar u zapadnom njemačkom gradu Essenu zatvorila je u subotu policija zbog terorističke prijetnje.

Policija u subotu pretresa stan u Oberhausenu na zapadu zemlje, a pretres i ispitivanje vlasnika stana povezani su s terorističkom prijetnjom zbog kojeg je u subotu zatvoren jedan od najvećih trgovačkih centara Limbecker platz u Essenu. 

Pročitajte i ovo Fotografija napadača Šestero mrtvih FOTO Ovo je napadač iz Sydneyja: Uletio u šoping-centar s nožem u rukama i onda je nastao kaos, policija mu presudila Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Hrabar potez Uznemirujuće: Pogledajte heroja koji je napadaču iz Sydneyja hrabro stao na put kako bi zaštitio ženu s djecom

"Mi smo jučer u toku dana dobili ozbiljne informacije iz obavještajnih krugova da se na trgovački centar u Essenu pripremaju samoubilački bombaški napadi", priopćila je policija.

Pretres stana u Oberhausenu, koji se nalazi u susjedstvu Essena, povezan je s indicijama koje su dobivene od obavještajnih krugova.

"Istražitelji rade punom parom kako bi se rasvijetlila pozadina prijetnje", priopćila je policija.

Javni servis WDR javlja kako je nalog za napad na trgovački centar stigao iz Sirije iz redova jednog pripadnika tzv. Islamske države. Kako navodi isti medij, u središtu istrage se nalazi osoba koja je iz Njemačke otputovala u Siriju i koja je preko Interneta poslala nacrte za izradu eksplozivnih naprava.

Policija je cijelu noć s petka na subotu pretraživala trgovački centar i prilaze te je potom zatvorila jedan od najvećih trgovačkih centara u Njemačkoj i sve prilaze centru uključujući i stanice podzemne željeznice.

U toku dana oko centra su se mogli vidjeti transporteri s policajcima naoružanim automatskim oružjem a pojačana prisutnost policije primjetna je i u ostalim gradovima Ruhrske oblasti.

Trgovački centar Limbecker plaz u središtu Essena u Ruhrskoj oblasti subotom posjeti oko 70.000 posjetitelja.

Prošle godine dvojica pripadnika islamističke scene u Ruhrskoj oblasti izvršila su teroristički napad na jednu svadbu pripadnika vjerske zajednice sikha u Essenu pri čemu je nekoliko osoba teže ozlijeđeno. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene