Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadi sirijske vojske

U bombardiranju autobusa u Damasku ubijeno troje djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Troje djece je ubijeno u subotu u bombardiranju kada je pogođen autobus u četvrti Qabun, na istoku Damaska, na koju već četvrti dan traju napadi sirijske vojske, izvještava Sirijski opservatorij za ljudska prava (OSDH).

"Troje djece jedne obitelji je ubijeno tijekom noći u bombardiranju Qabuna", precizira ta organizacija, na temelju velike mreže aktivista i medicinskih izvora. U srijedu su vladine postrojbe, uz potporu libanonskog Hezbollaha pokrenule kampanju protiv pobunjenika u Damasku i okolici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti

>> Asad je za Ameriku prešao 'crvenu liniju', Obama najavio pomoć oporbi

U subotu je Qabun izložen žestokom bombardiranju, navodi OSDH koji je također obznanio "sukobe na rubovima četvrti" i u susjednom sektoru Barze. Slobodna sirijska vojska, glavna frakcija pobune, suočava sa s infiltriranjem snaga režima u Barzeu, objašnjava mreža anitrežimskih aktivista Opće skupštine sirijske revolucije (CGRS).

Na sjeveru zemlje zrakoplovstvo je u zoru napalo prilaze zračnoj luci Menegh koju pobunjenici mjesecima pokušavaju zauzeti, dodaje OSDH. U području Homsa, u središtu zemlje, u gradu Tal Kalekh blizu libanonske granice, režimske snage intenzivnim bombardiranjima pokušavaju zauzeti to područje, navodi CCGRS.

Režimske snage pokušavaju zauzeti grad Rastane kao i Stari grad Homsa, koji su pod kontrolom pobunjenika, navodi OSDH, prema čijim podacima je u petak diljem zemlje poginulo 100 ljudi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene