Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

Velika akcija policije

U BiH otkrivena nova sela s vehabijama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijske agencije u BiH nastavile su široku akciju usmjerenu na provjeru djelovanja različitih zajednica u toj zemlji koje okupljaju pripadnike radikalnog islamskog vehabijskog pokreta. Sinoć je pretraženo selo Ošve kod Maglaja, u središnjoj Bosni.

U selu Ošve, koje do sada nije bilo poznato poput Gornje Maočke kod Brčkog, navodno živi nekoliko desetaka vehabija a predvodi ih Izet Hadžić, povezan s vođom vehabijske zajednice u Maoči Nusretom Imamovićem.

Iz Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) potvrđeno je kako su u tijeku stalne aktivnosti na otkrivanja i sprječavanja terorizma. 'Od petka kada se dogodio napad na američko veleposlanstvo te aktivnosti su intenzivirane u smislu povećanog broja pretraga, uzimanja izjava od osoba koja se mogu dovesti u vezu sa terorizmom i koje o tome mogu nešto znati. Plijene se materijali koji mogu poslužiti kao dokazi', izjavila je glasnogovornica SIPA-e Željka Kujundžija.

Tužiteljstvo BiH također je potvrdilo kako se nastavlja istraga započeta nakon napada Mevlida Jašarevića (23) na zgradu američkog veleposlanstva u petak u Sarajevu. Jašareviću je Sud BiH na zahtjev tužiteljstva u ponedjeljak odredio jednomjesečni pritvor.

Pročitajte i ovo Pucnjava u Sarajevu Prebačen u bolnicu U Sarajevu izbila masovna tučnjava među migrantima, jedan ranjen hicem iz vatrenog oružja Slika nije dostupna Pucao na veleposlanstvo Jašarević dobio 15 godina zbog terorističkog napada u Sarajevu

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene