Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova snimka pohoda vehabije

'Ne mogu vjerovati da to ovoliko traje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na internetu je objavljena nova snimka pohoda vehabije Melvida Jašarevića koji je iz automatske puške pucao po veleposlanstvu SAD-a u Sarajevu.

Na snimci se jako dobro vidi kako Jašarević trči po ulici ispred veleposlanstva i nesmetano puca rafalnom pabljem. Na ovoj snimci se čuju ljudi koji kažu 'ne mogu vjerovati da ovoliko traje, a da nitko ne vidi'. Napadač se nekoliko minuta nesmetano šetao po raskrižju ceste a da ga nitko nije zaustavio. Na kraju se snimatelj pita 'pa gdje su ovi?'.

Pročitajte i ovo Učenici se oprostili od ubijenog Farisa Pendeka Tragedija u Sarajevu Učenici se oprostili od ubijenog prijatelja Farisa, objavili njegove posljednje riječi koje slamaju srce Sarajevo Alarmantno stanje Sarajevo je drugi najzagađeniji grad na svijetu: Zbog kvalitete zraka godišnje umre 3300 ljudi

Podsjetimo, direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Almir Džuvo je rekao da je napadač Mevlid Jašarević (23) državljanin Srbije koji je 2005. osuđen na tri godine zbog razbojništva u Beču, a potom iz Austrije protjeran nazad u Srbiju.

'On je u petak prešao granicu BiH, a odranije je, dakle, poznat policiji. Posjećivao je Gornju Maoču, ali nije uhapšen u onoj čuvenoj akciji u tom mjestu', kazao je Džuvo.

'Napadač je trenutno u bolnici pod nadzorom policije. Što se tiče same policijske akcije, ona je dobro obavljena. Točno je da policajci nisu odmah pucali, a nisu jer bi time ugrozili živote i svoje i ostalih građana. Djelovalo se čim su na mjesto događaja stigli policajci. A koliki je rizik postojao najbolje govori činjenica da je napadač u prsluku imao još dvije ručne bombe. Isto tako je ispod kaputa mogao imati i eksploziv, tako da je akcija izvedena s minimumom rizika i na dobar način', kazao je državni tužitelj Dubravko Čampara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene