444015
444015
444015
444015
444015

ERDOGAN UVEO IZVANREDNO STANJE 'I druge države su bile uključene u propali puč'

  • , 20.07.2016., 22:46
  • Autor:
  • komentara

Turski predsjednik Tayyip Erdogan proglasio je tromjesečno izvanredno stanje u državi.

 
 
 
 
Turski predsjednik Tayyip Erdogan (Foto: AFP)
Turski predsjednik Tayyip Erdogan (Foto: AFP)

Turska je u izvanrednom stanju. Proglasio ga je predsjednik Erdogan, nakon što je prošli tjedan pokušan državni udar i svrgavanje njega s mjesta čelnika države.

Izvanredno stanje u trajanju od tri mjeseca Erdogan pravda mogućnošću da vlasti brzo i efikasno djeluju protiv odgovornih za državni udar.

Izvanredno stanje stupa na snagu nakon objave u državnom službenom listu te će omogućiti predsjedniku i njegovom kabinetu da zaobiđu parlamentarno donošenje novih zakona te da ograniče i suspendiraju prava i slobode ukoliko procjene da je to neophodno.

Erdogan kaže da se ta odluka ne kosi s Ustavom Turske te da neće utjecati na fiskalnu godinu.

Dodao je kako vjeruje da su strane zemlje bile uključene u propali puč te je odbio imenovati o kojim se državama radi. Odbio je i navode da vlada autokratski te je zanijekao da je demokracija u Turskoj pod prijetnjom.

Erdogan je poručio da će djelovati kao predsjednik i zapovjednik vojske kako bi vojsku očistio od "virusa". Dodao je da turske oružane snage djeluju po naredbama iz turske vlade i u skladu s vlašću.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se