Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tropetinskom većinom

Turski parlament odobrio jačanje Erdoganovih ovlasti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski je parlament u nedjelju u prvom čitanju odobrio novi ustav koji će omogućiti jačanje ovlasti predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Parlamentarni su zastupnici tijekom večeri odobrili dva završna dijela ustava potrebnom tropetinskom većinom.

Pročitajte i ovo Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama Turski predsjednik Tayyip Erdogan Pregovori o pristupanju u zastoju Erdogan: "Bude li potrebno Turska bi se mogla razići s Europskom unijom"

Stranka Pravde i razvoja (AKP) u 550-članom parlamentu ima 316 zastupnika, a njezin saveznik, nacionalistički MHP, ima 39 zastupnika. Za konačno prihvaćanje ustavne reforme potrebno je ostvariti tropetinsku većinu, odnosno više od 330 glasova, kako bi se o novom ustavu moglo glasovati na referendumu, najvjerojatnije u travnju.

Parlament će u srijedu početi raspravu o tekstu u drugom, zadnjem čitanju. Premijer Binali Yildirim rekao je da će novi ustav zaštititi Tursku od novog pokušaja državnog udara. "S ustavnom reformom hunte više neće biti motivirane da prigrabe vlast", dodao je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene