Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi sukobi

Turska vojska rastjerala stotine prosvjednika koji su htjeli na Taksim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turska policija u subotu je navečer u Istanbulu rastjerala više stotina prosvjednika koji su pokušavali doprijeti do Trg Taksim i parka Gezi, javlja AFP.

Snage reda su ponovo upotrijebile vodene topove i suzavac u odbijanju prosvjednika u četvrti Bejoglu, pokraj Trga Taksim. Policija je najprije dopustila skup nekoliko tisuća prosvjednika ispred gimnazije Galtasaray, nekoliko stotina metera od Trga Taksim, ali je zatim intervenirala i zaustavila oko 500 prosvjednika koji su krenuli prema tom trgu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća na jugu Hrvatske: Sedam osoba ozlijeđeno u sudaru Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..."

>> Turska policija rastjerala prosvjednike s Trga Taksim

Pristup parku Gezi je zabranjen nakon što ga je vojska evakuirala 15. lipnja. Otvoren je početkom tjedna, ali prosvjedi su i dalje zabranjeni.

Tijekom tri tjedna prosvjeda, prema procjenama policije, na ulice je izišlo oko 2,5 milijuna ljudi u oko 80 gradova zahtijevajući ostavku premijera Recepa Tayyipa Erdogana, optuženog da želi islamizirati tursko društvo.

U prosvjedima su četiri osobe poginule, tri prosvjednika i jedan policajac i blizu 8.000 je ranjeno, prema posljednjim podacima turske udruge liječnika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene