443495
443495
443495
443495
443495

VOJNICI NAREDILI PREKID PROGRAMA Kako je zaustavljen CNN Turk

  • , 16.07.2016., 09:47
  • Autor:
  • komentara

Televizijski kanal CNN Turk još je jedna televizijska postaja čiji je program uživo prekinut od strane turske vojske.

 
 
 
 
Vojska preuzela televizijsku postaju CNN Turk (Foto: Reuters)
Vojska preuzela televizijsku postaju CNN Turk (Foto: Reuters)

U subotu ujutro nekoliko je vojnika ušlo u televizijsku postaju u Istanbulu te naredilo zaposlenicima da prekinu program te napuste objekt. U trenutku ulaska pobunjeničke vojske, CNN Turk emitiro je program uživo te je preuzimanje postaje zabilježeno kamerama.

Helikopter s oko 15 vojnika sletio je na parkiralište televizije CNN Turk, vojnici su potom ušli u zgradu te naredili zaposlenicima da napuste objekt.

'Preuzimali su kat po kat da bi konačno preuzeli i posljednji, na kojem se nalazi CNN-ov studio. Uperili su puške prema nama te smo bili primorani napustiti studio', ispričao je urednik Ferat Bortav.

Pro-vladina vojska ušla je u objekt televizije CNN Turk, a prema prvim informacijama nema ozlijeđenih iako se čuo najmanje jedan pucanj. Dok su vojnici preuzimali studio, postaja je pokušala nastaviti s emitiranjem programa.

'Ne znamo koliko dugo ćemo moći emitirati program. Ušli su prije pet do deset minuta. Nastavit ćemo s emitiranjem dokle god budemo u mogućnosti', kazao je voditelj CNN Turk televizije u izravnom prijenosu dok su se iz pozadine čuli glasni uzvici.

Kamera u studiju je nastavila snimati, voditelj programa ušao je u studio te kazao svima kako će nastaviti snimati, dodao je i kako moli sve zaposlenike da napuste objekt te kako će on ostati zadnji, a potom je pred kamerama kazao da je došao trenutak uza gašenje programa.

'Svi gasite računala, prekidamo s prijenosom i odlazimo iz ureda CNN Turk studija', kazao je.

Za CNN je dodao kako je bilo iznimno stresno, no da su uspjeli sve ljude izvesti na sigurno. 'Bilo je teško stupiti u kontakt s nekim ljudima jer su im vojnici zaplijenili telefone, no sve je prošlo u redu, svi smo na sigurnom', rekao je urednik Ferat Bortav.

Emre Kizilkaya, novinar lista Hurriyet, koji se nalazi u istom kompleksu, na Twitteru je napisao kako je vojska ušla i u njihovu redakciju te sve zaposlenike natjerali da prekinu s radom, piše CNN.

 

 

 

Podsjećamo, u petak navečer turska državna televizija objavila je izjavu vojske koja tvrdi da je s vlasti svrgnula predsjednika Erdogana. Kasnije tijekom noći premijer je kazao kako je sve pod kontrolom i da je udar pokušala izvršiti skupina pobunjenika u redovima vojske.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se