Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbjeglička kriza

Turska presrela 350 migranata na putu prema Lesbosu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turska obalna straža presrela je 350 migranata u pet plovila, koji su nedjelju pokušavali stići do grčkog otoka Lesbos, izvijestila je turska novinska agencija Dogan.

Patrolni brod primijetio je ta plovila oko 7 kilometara od male uvale pokraj grada Dikili, u pokrajini Izmir, na sjeverozapadu Turske. Putnici, uglavnom iz Mianmara, vraćeni su na tursku obalu i prebačeni u policijsku postaju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Od pakla do raja Nevjerojatan putopis Sirijca koji je prošao svoje 'čistilište' na putu do Njemačke Slika nije dostupna Spremni za suradnju Angela Merkel će pomoći Turskoj u ubrzavanju pregovora s EU-om

"U našoj zemelji se organiziraju masakri muslimana", rekao je jedna od migranata, koji je objasnio da ih na odlazak iz zemlje tjeraju životna ugroženost i siromaštvo.

U Mianmaru, većinski budističkoj zemlji, muslimanska manjina žrtva je diskriminacija i međuetničkog nasilja.

Nakon što je prije tjedan dana stupio na snagu sporazum EU-Ankara, koji predviđa vraćanje u Tursku svih koji stignu na grčke otoke, priljev migranata se smanjio. Prije ih je bilo nekoliko tisuća svakog dana, a u subotu su grčke vlasti javile da je u petak stiglo 78 osoba, a u četvrtak 161. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene