Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Paralizirana od šoka

Turist napastovao djevojku, uspjela se obraniti, a onda je uslijedio šokantan obrat: "Zaprepaštena sam!"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Djevojka iz Crne Gore zgrožena je presudom kojom je odlučeno da je kriva za kršenje javnog reda i mira jer se pokušala obraniti od seksualnog napasnika.

Djevojka iz Crne Gore kaže da ju je Sud za prekršaje proglasio krivom zbog pokušaja da se obrani od nasrtaja stranog državljanina tijekom noći s 3. na 4. kolovoza. Četiri godine stariji Turčin pokušavao je 25-godišnju djevojku poljubiti držeći je za bradu, a onda ju je uhvatio za stražnjicu. Nije htio prihvatiti ne kao odgovor, a pitanje je što bi se dogodilo da u tom trenutku nije naišao neki mladić koji ju je spasio. 

Pročitajte i ovo Aleksandar Sunko, izvanredni veleposlanik u Grčkoj BBB-i u pritvoru Svi uhićeni ostaju iza rešetaka, idu u 16 različitih zatvora: Veleposlanik objasnio zašto je jedan u bolnici

"Za vrijeme trajanja incidenta vukao me od Trga prema ulici u kojoj su apartmani. Nisam znala šta me snašlo, samo znam da sam se branila koliko sam mogla. Slobodno mogu reći da me spasio mladić koji je naišao. Prijateljica je bila paralizirana od šoka, nikog nije bilo oko nas", ispričala je za Vijesti.

Ona ga je, da bi se obranila, nekoliko puta udarila, a on ju je nakon toga optužio za napad. Sudac Alija Beganović oboje je kaznio zbog kršenja javnog reda i mira.

Pročitajte i ovo Boysi dolaze na sud - 9 Nastavak istrage Prvu skupinu hrvatskih navijača počeli odvoditi u zloglasne grčke zatvore koje opisuju kao pakao na zemlji

"Zaista sam zaprepaštena načinom na koji je Sud za prekršaje vidio ovaj slučaj, to jest, kako je kvalificirao moju samoobranu. Pitala sam i suca, pitam i javnost: Kad je to, prema zakonu i da ne bih bila okrivljena, trebalo da se prestanem braniti i da dozvolim da me nepoznata muška osoba, na pustoj ulici, nepristojno dodiruje, čerupa, pa možda i siluje ili teže povrijedi? Jako sam razočarana i dodatno povrijeđena i istraumatizirana nerazumijevanjem institucija, načinom na koji sam ispitivana u policiji, kao i načinom na koji je sudac odlučio. Ne mogu zamisliti kako bi u ovom incidentu prošla neka druga ženska osoba, koja ne bi bila u stanju da se brani", kaže Živković.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene