Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Turci prosvjedom obilježavaju obljetnicu smrti Hranta Dinka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na obljetnicu smrti turskog novinara armenskog podrijetla Hranta Dinka Turci se danas okupljaju na mjestu njegova ubojstva, ispred ureda tjednika Agos.

Očekuje se da će se tijekom dana ispred prostorija dvojezičnog, tursko-armenskog tjednika u kojem je Dink bio glavni urednik, okupiti nekoliko tisuća ljudi, članova obitelji, prijatelja, kolega novinara i aktivista za ljudska prava, kao i običnih građana, piše France Presse.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Skandal zbog fotografija uhićenika za ubojstvo novinara Slika nije dostupna Osumnjičeni za ubojstvo Dinka prijeti Pamuku

Hrant Dink je imao 52 godine kada ga je mladi radikal iz Trabzona ubio ispalivši mu dva hica u vrat 19. siječnja 2007. 

Uoči ubojstva primio je nekoliko prijetnja smrću zbog napisa u kojemu poziva Tursku da prizna odgovornost za sudjelovanje u pokolju Armenaca u 1915. koje je nazvao genocidom.

Amnesty International je u petak pozvao Tursku da proširi istragu o Dinkovu ubojstvu, dok su liberalna glasila upozorila da se temeljito mora ispitati navodna umiješanost čelnika službe sigurnosti, prenosi Reuters.

Premda je sudski postupak protiv prvoosumnjičenog koji je priznao zločin, i još devetnaestorice osumnjičenika u tijeku, istraga sporo napreduje i još se ne zna tko su naručitelji tog ubojstva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene