220817
220817
220817
220817
220817

Turci posjeduju Bibliju u kojoj je Isus prorekao dolazak Muhameda

  • , 27.02.2012., 13:26
  • Autor:

Turska tvrdi da posjeduje Bibliju staru 1.500 godina u kojoj piše da je Isus Krist najavio dolazak poslanika Muhameda.

 
 
 
 
Fotografija je uklonjena radi isteka prava korištenja
Fotografija je uklonjena radi isteka prava korištenja

Papa Benedikt XVI. je zatražio da pogleda knjigu koja je bila skrivana posljednjih 12 godina. Knjiga, čija je vrijednost procijenjena na 28 milijuna dolara navodno sadrži Isusovo predskazanje o dolasku poslanika Muhameda, što je za Katoličku crkvu neprihvatljivo, tvrdi turski ministar turizma Ertugrul Gunay, a prenosi portal Emirates.

>> Osmislili software koji će pokazati tko je zaista napisao Bibliju!

'Ukoliko bi ova Biblija bila prihvaćena to bi značilo da je Isus priznao da je čovjek, a ne Bog, a onda bi Sveto trojstvo bilo beznačajno. Isus je predvidio dolazak poslanika Muhameda, jer je u jednoj verziji Evanđelja, na pitanje kako će se poslanik zvati, odgovorio - Muhamed i opovrgnuo da je on Mesija, tvrdeći da će to biti Arap', rekao je Gunay.

Ministar Gunay je potvrdio kako je Vatikan zatražio knjigu na uvid. Turske vlasti su je otkrile 2000. godine u operaciji protiv krijumčarenja relikvija. Biblija je zaplijenjena i dugo je bila u Ankari, u prostorijama Višeg suda, a uskoro bi trebala biti izložena u Etnografskom muzeju.

Dnevnik.hr na Facebooku

 
 


DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se