Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatikan traži uvid

Turci posjeduju Bibliju u kojoj je Isus prorekao dolazak Muhameda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turska tvrdi da posjeduje Bibliju staru 1.500 godina u kojoj piše da je Isus Krist najavio dolazak poslanika Muhameda.

Papa Benedikt XVI. je zatražio da pogleda knjigu koja je bila skrivana posljednjih 12 godina. Knjiga, čija je vrijednost procijenjena na 28 milijuna dolara navodno sadrži Isusovo predskazanje o dolasku poslanika Muhameda, što je za Katoličku crkvu neprihvatljivo, tvrdi turski ministar turizma Ertugrul Gunay, a prenosi portal Emirates.

Pročitajte i ovo Ilustracija Hrvatski običaji Danas je Veliki petak, znate li što to znači? Crkve su u tišini, vjernici dan provode uz post i nemrs Slika nije dostupna 'Širite evanđenje' Papa: Ne smijemo se bojati biti kršćani i živjeti kao kršćani

>> Osmislili software koji će pokazati tko je zaista napisao Bibliju!

'Ukoliko bi ova Biblija bila prihvaćena to bi značilo da je Isus priznao da je čovjek, a ne Bog, a onda bi Sveto trojstvo bilo beznačajno. Isus je predvidio dolazak poslanika Muhameda, jer je u jednoj verziji Evanđelja, na pitanje kako će se poslanik zvati, odgovorio - Muhamed i opovrgnuo da je on Mesija, tvrdeći da će to biti Arap', rekao je Gunay.

Ministar Gunay je potvrdio kako je Vatikan zatražio knjigu na uvid. Turske vlasti su je otkrile 2000. godine u operaciji protiv krijumčarenja relikvija. Biblija je zaplijenjena i dugo je bila u Ankari, u prostorijama Višeg suda, a uskoro bi trebala biti izložena u Etnografskom muzeju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene