Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Dok se svijet ne urazumi''

Trump poziva na jačanje američkih nuklearnih kapaciteta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump u četvrtak je kazao da bi SAD trebao ojačati svoje nuklearne kapacitete sve dok se svijet "ne urazumi", javlja Reuters i ocjenjuje da bi Trump mogao podržati vrlo skupo moderniziranje zastarjelog američkog nuklearnog arsenala.

"SAD uvelike mora ojačati i proširiti svoje nuklearne kapacitete, sve dok se svijet, kada je u pitanju nuklearno naoružanje, ne urazumi", poručio je Donald Trump preko Twittera.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Visoke tenzije Putin najavio slanje vojske na granice još jedne europske zemlje i poručio: ''Rusija je spremna za nuklearni rat'' Nuklearni projektil, ilustracija manjak suradnje Stižu upozorenja: "Jačaju frakcije koje žele nuklearno oružje, nad njima nema nikakve kontrole"

Tijekom narednog desetljeća, američkim podmornicama s balističkim projektilima, borbenim zrakoplovima i krstarećim raketama na pokretnim lansirnim rampama isteći će vijek trajanja. Očekuje se da bi moderniziranje i održavanje tog arsenala moglo koštati oko bilijun dolara u narednih 30 godina.

Trump koji je pobijedio na izborima 8. studenoga i preuzima dužnost predsjednika 20. siječnja, vodio je predizbornu kampanju na platformi jačanja američkih oružanih snaga, ali je isto tako obećao i smanjenje poreza i nadzor trošenja savezne države. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene