Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Demokrati uzvraćaju

FBI NA UDARU "Znamo da imate eksplozivne informacije o povezanosti Trumpa s Rusima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Demokrati optužuju FBI da svojim potezima mogu utjecati na rezultat predsjedničkih izbora u SAD-u, te tvrde da postoje "eksplozivne informacije" o povezanosti Donalda Trumpa i ruske vlade.

Senator Harry Reid, vođa demokrata u američkom Senatu, je u pismu Jamesu Comeyu, direktoru FBI-a, optužio agenciju za dvostruke standarde. Pismo je poslao u nedjelju, dva dana nakon što je FBI uzdrmao utrku za predsjednika SAD-a objavom da postoji elektronička pošta za koju se dosad nije znalo. 

Pročitajte i ovo Donald Trump oštro reagirala Bijela kuća Trump sablaznio novom izjavom: "Niste platili? Još bih potaknuo Rusiju da vas napadne" Neredi u Senegalu Građani bijesni VIDEO Stabilna afrička demokracija u krizi zbog odgode izbora: U neredima poginuo student

Reidovo pismo je uslijedilo nakon što su istražitelji najavili da su primili nalog za pretragu elektroničke pošte pronađene na uređajima koji su u suvlasništvu Hume Abedin, pomoćnice Hillary Clinton, i njenog supruga Anthonyja Weinera, bivšeg zastupnika u Kongresu. 

Izvori su za Associated Press rekli da su stotine od tisuća elektronskih poruka otkriveni kao dio odvojene istrage poruka seksualne prirode na društvenim mrežama između Weinera i maloljetne djevojke. Novi nalog dopušta istražiteljima provjeru poruka između Abedin i Clintonove. 

Trumpove veze s Rusima

Od Comeya se traži objašnjenje zbog čega je objavio postojanje novih elektronskih poruka u petak, 11 dana prije američkih predsjedničkih izbora. Taj su čin neki stručnjaci nazvali kršenjem ustaljenih standarda da vladini službenici izbjegavaju poduzimati korake koji bi mogli imati utjecaj na rezultat izbora. 

"Svojim bi gerilskim potezima mogli prekršiti zakon", poručio je Reid u pismu Comeyu, prije nego što je ustvrdio da postoje tajne o povezanosti republikanskog kandidata i Moskve, s kojima birači nisu upoznati, a trebali bi biti.

"U mojoj komunikaciji s vama i drugim službenicima iz vrha nacionalne sigurnosti, postalo je jasno da posjedujete "eksplozivne informacije" o bliskim vezama i koordinaciji između Donalda Trumpa, njegovih vodećih savjetnika i ruske vlade", napisao je Reid, dodajući da javnost ima pravo znati tu informaciju, piše Independent. 

U anketama izjednačeni

Prema posljednjim anketama koje su proveli američki mediji Clinton i Trump su gotovo izjednačeni. Tako istraživanje Washington Posta i ABC Newsa, koje je obuhvatilo 1160 ispitanika, pokazalo je da bi 46 posto glasovalo za Clinton, a 45 posto za Trumpa. 

Prema istraživanju lista Los Angeles Times za Trumpa bi glasovalo 46 posto, a za Clinton 44,1 posto ispitanika. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene