Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Prekid borbene misije'

OBEĆAO NA IZBORIMA Novi kanadski premijer prestaje s napadima na IS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Budući kanadski premijer poručio je kako je svjestan važne uloge koju njegova zemlja mora odigrati protiv radikalne skupine.

Budući kanadski premijer Justin Trudeau izvijestio je u utorak američkog predsjednika Baracka Obamu da će njegova vlada prekinuti zračne udare u Iraku i Siriji protiv IS-a, ne spominjući datume.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vojska odnijela tijelo Amerika izvela novi zračni napad u Siriji, ubijen dužnosnik Islamske države: "Ljudi su mislili da je bio pastir" Slika nije dostupna Učestale borbe Islamska država u Iraku ponovno jača. "Vrlo su sofisticirani. Oni su sada kao Al-Kaida na steroidima"

Američki predsjednik 'razumije obvezu' preuzetu tijekom izborne kampanje 'o prekidu borbene misije', izjavio je liberalni čelnik na konferenciji za tisak.

VELIKI NAPAD NA ALEP 'Ovo je bitka koju smo obećali'

Tijekom telefonskog razgovora njih su dvojica spomenula 'nastavak angažmana Kanade u koaliciji protiv IS-a', kazao je Trudeau ustvrdivši da će Ottawa i dalje biti 'vodeći član' tog saveza koji predvodi SAD.

'Obvezao sam se na nastavak našeg odgovornog angažmana', izjavio je Justin Trudeau i dodao kako je svjestan 'važne uloge' koju njegova zemlja mora odigrati protiv radikalne skupine.

EU poziva Rusiju: Prestanite napadati sirijske pobunjenike; Saudijska Arabija poručuje: Mi ćemo ih nastaviti naoružavati

U izbornoj kampanji obećao je da će prekinuti borbenu misiju u Siriji i Iraku, a nastaviti tek misiju humanitarne pomoći i osposobljavanja u Iraku.

Kanada bombardira položaje skupine IS od listopada 2014. a te je udare proširila na susjednu Siriju u travnju ove godine.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene