Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ujedinili se protiv pobunjenika

VELIKI NAPAD NA ALEP 'Ovo je bitka koju smo obećali'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijska vojska uz stotine boraca iz Irana i libanonskog Hezbolaha napada pobunjenike južno od Alepa.

Sirijska vojska uz stotine boraca iz Irana i libanonskog Hezbolaha napada u petak pobunjenike južno od Alepa, u u velikoj dugoočekivanoj ofenzivi oko tog sjevernog grada, rekao je visoki vojni izvor u Siriji.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce U mnogo čemu su se složili Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce

"Ovo je bitka koju smo obećali", rekao je izvor dodajući da glavninu kopnenih snaga čine sirijske snage koje podržavaju ruski zračni napadi. "Jezgru čini sirijska vojska", rekao je.

Voditelj sirijskog opservatorija za ljudska prava Rami Abdulraham izvijestio je o teškim napadima pored regije Džebel Azan, oko 12 km južno od Alepa, na prostoru koji naizmjence kontroliraju sirijska vojska i pobunjenici.

Prostor koji ciljaju vojska i ruski zrakoplovi blizu je glavne ceste na pravcu za glavni grad Damask, rekao je Abdulrahman.

Otkad je Rusija pokrenula zračne napade 30. rujna kao potporu sirijskome predsjedniku Bašaru al-Asadu, vojska je izvela ofenzive na prostoru pod nadzorom pobunjeničkih snaga na zapadu Sirije, uključujući pobunjenički džep sjeverno od Homsa i područje Hame, Idliba i pokrajine Latakije koje su preuzeli pobunjenici preko ljeta.

Televizija Mayaden sa sjedištem u Bejrutu izvijestila je u petak da se vojska bori na tri bojišnice južno od Alepa.

EU poziva Rusiju: Prestanite napadati sirijske pobunjenike; Saudijska Arabija poručuje: Mi ćemo ih nastaviti naoružavati

Abdulrahman je rekao da je vojska ponovno osvojila selo Abtin kao i bazu tenkovskog bataljuna blizu sela Sabikija. Oba su sela u blizini Džebel Azana.

Reuters nije mogao potvrditi angažman iranskih vojnika, ali dva viša izvora rekla su za britansku agenciju ovaj tjedan da je Iran poslao tisuće vojnika ovih dana u Siriju kako bi podržao ofenzivu u pokrajini Hama i kao pripremu za ofenzivu na području Alepa na sjeveru Sirije.

Opservatorij kaže da je od četvrtka u borbama i zračnim napadima ubijeno 60 ljudi, od kojih su 30 žene i djeca.

Bivši sovjetski vođe uspostavljaju zajedničke snage za obranu, Putin o ruskom napretku u Siriji

Bivši sovjetski vođe dogovorili su uspostavu zajedničkih snaga za obranu vanjskih granica u kriznim situacijama na sastanku na kojem je ruski predsjednik Vladimir Putin ocijenio da je Moskva postigla napredak u borbi s Islamskom državom u Siriji.

SVJETSKI POLIGON ZA POKAZIVANJE MIŠIĆA

Sastanak se održava u srednjoazijskoj državi Kazahstanu i bio je među ostalim posvećen i pogoršanju stanja u Afganistanu.

Putin je na sastanku također rekao da se Rusija obratila Saudijskoj Arabiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Egiptu, Jordanu i Izraelu kako bi se dogovorila o suradnji u borbi s terorizmom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene