Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sj. Koreja opovrgava umiješanost

Južna Koreja: Brod vjerojatno potopio torpedo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južnokorejski ministar obrane Kim Tae Young je izjavio da je eksplozija torpeda vrlo vjerojatno potopila korvetu Cheonan koja je 26. ožujka potonula u Žutom moru u blizini granice sa Sjevernom Korejom.

On je novinarima u Seulu rekao da je udarni val izazvan eksplozijom torpeda najvjerojatniji uzrok nesreće broda u kojoj je poginulo najmanje 40 članova posade. Ministar je ipak napomenuo da se istražuju i drugi mogući uzroci eksplozije.
Južna Koreja sa dna je podigla dva dijela olupine broda i pronašla 40 tijela članova posade, od 46 koliko ih se smatra nestalima. Južnokorejske vlasti nisu izravno optužile za napad na brod Sjevernu Koreju koja opovrgava bilo kakvu umiješanost u incident.

Pročitajte i ovo Wang YI, kineski ministar obrane "Bit ćemo snaga mira" Ministar svjetske velesile priznao da je s Rusijom ostvaren potpuno nov model odnosa: "Produbit ćemo stratešku suradnju s Moskvom" Hrvoje Vojković Poduzetnik i političar Vojkoviću presudili tulipani i božuri: Pokušao izvući 400.000 eura

>> Južnokorejski brod potonuo, S.Koreja ipak nije kriva!?

Predsjednik Južne Koreje Lee Myung-bak je ranije izjavio da će, u slučaju da se otkrije nekakva veza Pjongjanga s napadom, zatražiti od međunarodne zajednice poduzimanje odgovarajućih mjera mjera prema Sjevernoj Koreji. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene