Obavijesti Video Pretražite Navigacija
To je posao!

Prodao 500 parking mjesta za 84 milijuna dolara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Investitori u Hong Kongu podižu cijene mjesta za parking.

Parkirna mjesta i nekretnine u Hong Kongu su vrlo skupe budući da je prostor za izgradnju novih ograničen. Prema podacima Vlade, grad ima 443.442 privatna automobila i 479.000 parkirnih mjesta. No, cijene parkirnih mjesta su počele ozbiljno konkurirati cijenama nekretnina i dostižu povijesne rekorde, javlja AP.

>> Otkrijte koja je najskuplja ulica na svijetu!

Tijekom vikenda, jedan je investitor prodao prodao čak 500 parking mjesta uz novu stambenu zgradu u predgrađu. Cijena pojedinačnog parking mjesta bila je 1.3 milijuna hongkonških dolara, odnosno 167.000 američkih dolara, a to bi ukupno bilo gotovo 84 milijuna dolara. U poslovnoj zgradi blizu centra grada, na otoku Hong Kong, investitori prodaju 34 parking mjesta za čak 100 milijuna hongkonških dolara što bi preračunato u kune iznosilo oko 76 milijuna kuna, pišu lokalni mediji.

U četvrtak će se jedno parking mjesto u zgradi, koja se nalazi u popularnom stambenom kvartu Mid-Levels, naći na aukciji po početnoj cijeni od 87.000 američkih dolara. Ovaj trend prodaje parking mjesta je posve zamijenio dotadašnji običaj iznajmljivanja mjesta jer su vlasnici shvatili da je sad najbolje vrijeme za prodaju.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Bez privatnih investicija Sve o novom projektu garaže u Klaićevoj: "Gotovo će se poduplati kapacitet parkirnih mjesta u središtu grada" Rotacijska garaža u Puli - 4 Naš proizvod Ovo je prva rotacijska garaža u Hrvatskoj: Pogledajte koliko će stajati parking

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene